Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rovanpera prognozē "Toyota" komandai grūtu WRC posmu Latvijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Rovanpera prognozē "Toyota" komandai grūtu WRC posmu Latvijā
Kalle Rovanpera. Foto: Honza Froněk

Lai gan Kalle Rovanpera tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru šonedēļ notiekošajā WRC posmā "Tet Rally Latvia", somu pilots shakedown sesijā secinājis, ka "Hyundai" komanda šonedēļ visticamāk būs ātrāka.

Kā ziņots, visātrākie shakedown jeb iesildīšanās ātrumposmā šorīt bija tieši "Hyundai" vienības piloti - igaunis Ots Tanaks uzrādīja labāko laiku, bet otro vietu ieņēma WRC kopvērtējuma līderis Tjerī Noivils. "Toyota" braucēji zaudēja, bet Rovanpera ierindojās tikai septītajā vietā.

Lai gan iepriekšējo divu gadu WRC pasaules čempions uzskata, ka Latvijas posms būs aizraujošs, viņa sākotnējās sajūtas liecina, ka favorīti uz uzvaru būs tieši "Hyundai" braucēji.

"Šī solās būt ļoti interesanta un lieliska nedēļas nogale," pēc shakedown ātrumposma sacīja Rovanpera. "Mūsu mērķis ir godalgota vieta. Shakedown negāja ārkārtīgi labi, jo sajūtas un mašīnas ātrums nebija tik labs kā "Hyundai" komandai. Prognozēju, ka cīņa būs grūta. Parasti, ja shakedown laikā rodas tāda sajūta, tad arī pārējā rallijā tā ir. Pavisam noteikti esam nedaudz lēnāki par "Hyundai"."

Savulaik Latvijā vien 12 gadu vecumā Rovanpera uzsāka savu rallija pilota karjeru, vēlāk kļūstot arī par Latvijas rallija čempionu, kas bija atspēriena punkts turpmākajai karjerai pasaules čempionātā. Lai gan šejienes ceļus tolaik izdevās labi iepazīt, braucējs norāda, ka šī pieredze iegūta sen, tādēļ ārkārtīgi daudz šonedēļ nepalīdzēs.

"Es parēķināju, ka pēdējo reizi šeit startēju pirms septiņiem vai astoņiem gadiem, tāpēc tas vairs ļoti daudz palīdzēt nespēs," secina pilots. "Neko daudz no tā laika trasēm neatceros - atceros vien dažas vietas."

Izmantotie resursi:
Etusivu - Rallit.fi