Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallija čempionātā iekļauts jauns posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas rallija čempionātā iekļauts jauns posms
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Latvijas rallija čempionāta (LRČ) nākamais posms notiks Tartu, Igaunijā, šodien apstiprinājusi Latvijas Automobiļu federācija (FIA).

Sākotnēji Latvijas čempionāta piektais posms bija plānots Veru rallija ietvaros, kuram arī bija jānotiek Igaunijā. Tomēr organizatorisku apsvērumu dēļ šīs sacensības tika atceltas un par to tika paziņots jau aprīļa beigās.

Visu šo laiku LAF Rallija komisija veica pārrunas ar citu Igaunijas rallija čempionāta posmu rīkotājiem, līdz tika atrasts risinājums LRČ iekļaut "Tartu Rally" sacensības.

Tartu rallijs šogad notiks otro reizi, bet LRČ kalendārā iekļauts pirmoreiz. Rallijs risināsies 26.un 27. septembrī Tartu pilsētā, kā arī tās apkaimē izveidotajos ātrumposmos. Tiek ziņots, ka rallijs notiks 11 ātrumposmu ietvaros un tajā startēs vairāk par 80 ekipāžām.

2014. gadā, kad Tartu rallijs notika pirmo reizi, par uzvarētāju tajā kļuva krievu pilots Aleksejs Lukjaņuks, kurš aiz sevis atstāja igauņus Sīmu Plangi un Raineru Ausu. Uz starta no latviešiem izgāja vien Guntis Lielkājis, kurš šobrīd ir Latvijas čempionāta līderis un pērn gūto pieredzi varēs izmantot šī gada Tartu rallijā.

Tartu rallijs būs LRČ piektais posms. Šobrīd sezonā aizvadītas četras sacīkstes (divi posmi "Rally Liepāja" ietvaros) un līderi savās grupās ir Guntis Lielkājis (LRC1), Sīms Plangi (LRC2) un Ralfs Sirmacis (LRC3).

Izmantotie resursi:
LATVIJAS AUTOMOBIĻU FEDERĀCIJA
4rati.lv