Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Labākais WRC privātais pilots Prokops turpinās startēt pasaules čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Labākais WRC privātais pilots Prokops turpinās startēt pasaules čempionātā
Martins Prokops Vācijas rallijā
Foto: SCANPIX SWEDEN

Čehu rallija pilots Martins Prokops, kurš šobrīd ir vadošais privātais braucējs pasaules čempionātā, paziņojis par plāniem arī nākošgad aizvadīt pilnu sezonu.

Ar WRC klases mašīnām Prokops startē pēdējās divas sezonas. Gan 2012. gadā, kad šajā sezonā viņš kopvērtējumā ieguva devīto vietu. Šogad Prokops deviņos no 11 posmiem iekļuva punktos, labāko rezultātu sasniedzot Vācijā, kur izcīnīja ceturto vietu. Tāpat šogad viņš bija labākais no pilotiem, kas nepārstāv lielās komandas "Volkswagen", "Citroen" un "M-Sport".

Arī 2014. gada WRC sezonā Prokops un viņa "Jipocar Czech National Team" komanda turpinās startēt pasaules čempionātā un Austrālijas rallijs būs vienīgās sacensības, kuras viņš izlaidīs. Bijušais JWRC čempions trešo sezonu pēc kārtas turpinās braukt ar "Ford Fiesta RS WRC" automobili.

Prokops par galveno 2014. gada mērķi uzstāda iekļūšanu pirmajā desmitniekā kopvērtējumā.

Lielākais jaunums ir tāds, ka nākošajā WRC sezonā vismaz sešos posmos "Jipocar Czech National Team" sastāvā startēs vēl viena ekipāža. Otru mašīnu īrēs cits privātais pilots un pirmā sacīkste, kad komanda startēs ar divām ekipāžām būs jau janvārī gaidāmais Montekarlo rallijs. Tāpat "Jipocar Czech National Team" cīnīsies par punktiem komandu vērtējumā, gluži tāpat kā šogad.

Izmantotie resursi:
crash.net