Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuva pārsteidz ar iespaidīgu braucēju sastāvu Dakaras rallijam

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuva pārsteidz ar iespaidīgu braucēju sastāvu Dakaras rallijam
Benedikts Vanags (no labās). Foto: Dakar.com

Lietuva uz nākamā gada janvārī Saūda Arābijā gaidāmo Dakaras ralliju dosies ļoti iespaidīgā sastāvā – mūsu kaimiņvalsts sportisti būs pārstāvēti visās galvenajās ieskaites kategorijās. Šobrīd gan vēl nav publicēts oficiālais dalībnieku saraksts.

Galvenā uzmanība jāvērš automobiļu ieskaitei, kur lietuviešiem ir vislielākās izredzes uz augstiem panākumiem. Uz starta gatavojas doties ekipāžas ar pilotiem Benediktu Vanagu (“Toyota Gazoo Racing Baltics”), Vaidotu Žalu (“Agrorodeo”), Antanu Jukneviču (“Creda”) un Gintu Petru (“Petrus Kombucha Team”).

Šī gada “Dakarā” Vanags finišēja 20. vietā, bet vienubrīd bija pacēlies uz 11. pozīciju. Pirms gada viņš bija piecpadsmitais, bet 11. vieta 2019. gadā ir sportista karjeras augstākais panākums. Šoreiz Vanags sacensībās startēs jau devīto reizi. Žalam šis būs sestais starts Dakarā, viņa augstākais panākums ir 12. vieta 2019. gadā, bet šogad sportista ekipāža piedzīvoja izstāšanos jau sākumā. Juknevičs ir pieredzējušākais, jo Dakarā startējis jau desmit reizes, lai gan pirmajos trīs gados navigatora lomā. Viņam augstākais rezultāts ir 12. vieta 2018. gadā, bet šogad tika sasniegts 23. rezultāts. Petrus šajā rallijā brauks piekto reizi, bet līdz šim ar ļoti augstiem rezultātiem nav izcēlies – šogad 38. vieta.

Lietuva būs pārstāvēta arī klasisko automobiļu klasē “Dakar Classic”, kur startēs Valds Vaļukevičs (“Heston Airlines”), kurš pilotēs 1987. gada “Toyota Land Cruiser 71”. Šajā klasē uzvarēs tas, kurš visvairāk spēs pietuvojoties organizatoru noteiktajam vidējam ātrumam.

Pirmo reizi lietuvieši piedalīsies smago automobiļu ieskaitē jeb T5 klasē. Zināms, ka ekipāžas pilots būs Vaidots Paškevičs, bet sīkāki plāni pagaidām netiek atklāti.

SSV bagiju klasē T4 no lietuviešu pilotiem plāno startēt Tomass Jančis (“Mediafon”) un Roks Bacjuška (“South Racing Can-Am”). Jančis iepriekš bijis Ginta Petrus stūrmanis, bet Bacjušakas vārds labi zināms rallijkrosa aprindās – sportists startējis arī pasaules čempionātā.

Arūns Gelažninks būs vienīgais lietuvietis motociklu kategorijā, bet Laisvids Kancjus startēs ar kvadriciklu.

Provizoriskais lietuviešu braucēju saraksts Dakaras rallijam:

T1/T2 Cars
Gintas Petrus/Šarūnas Paliokas (“Petrus Kombucha Team”)
Benediktas Vanagas/Filipe Palmeiro (“Toyota Gazoo Racing Baltics”)
Vaidotas Žala/Paulo Fiuza (“Agrorodeo”)
Antanas Juknevičius/? (“Creda”)
Dakar Classic
Valdas Valiukevičius/Paulius Kavaliauskas (“Heston Airlines”)
Moto
Arūnas Gelažninkas
Quad
Laisvydas Kancius (Story Racing S.R.O.)
SSV T4
Tomas Jančys/Irmantas Bražiūnas (“Mediafon”)
Rokas Baciuška/? (“South Racing Can-Am”)
Trucks Open T5
Vaidotas Paškevičius/Tomas Gužauskas/Slavomir Volkov

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati