Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"LMT Autosporta Akadēmijai" pēdējais lielais starts šogad, Klipa kaļ nākotnes plānus

Juris Grīns
Juris Grīns

"LMT Autosporta Akadēmijai" pēdējais lielais starts šogad, Klipa kaļ nākotnes plānus
Foto: LMT Autosporta Akadēmija

Atkal klāt lielais rallijs! Šoreiz - pēdējais sezonā. Rallijs Latvija. Tas risinās šodien Biķerniekos un Jūrmalā, bet svētdien - Tukuma apkārtnē. Pēdējais lielais sezonas starts arī "LMT Autosporta Akadēmijai".

Par to, kā mūsējie gatavojušies sezonas izšķirošākajiem notikumiem. Emīls Blūms bija nedaudz apslimis, tāpēc nevarēja izbraukt grunts testus, tomēr trešdien piedalījās asfalta treniņos Biķernieku trasē. Mašīna tikusi pie asfalta piekares, ar ko tiks startēts sestdien Biķerniekos un Jūrmalā. Savukārt svētdien auto atkal tiks pie grunts piekares, lai startētu Tukuma ātrājos ceļos.

Lai gan teorētiski Emīls var kļūt arī par Latvijas čempionu, skaidrs, ka reāli tas ir tikai tad, ja nepaveicas Nikolajam Grjazinam un Ralfam Sirmacim. Un ja nu tomēr čempions izšķirsies starp Nikolaju un Ralfu, tad mēs noteikti ceturto titulu pēc kārtas novēlam Sirmacim! Emocijzīme smile

Mārtiņš Sesks "Latvijā" centīsies turpināt iesākto. Kopš pārsēšanās uz Ford Fiesta R2, Mārtiņš ir finišējis katrā rallijā. Turklāt ir atrisinātas arī nelielās tehnikas problēmas, kas neļāva pierādīt visu potenciālu septembra beigās Tartu rallijā. 16 gadus vecais Sesks rallija karjerai pieiet aprēķināti un ar apdomu - tāpēc saprot, ka nevarēs "Rallijā Latvija" pabraukt tādā pat tempā kā igaunis Volvers, kurš reāli apdraud Mārtiņa ceturto pozīciju Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Tomēr igauņa problēma ir nestabilais sniegums, kamēr Mārtiņš sevi pierādījis kā stabilu rallijstu, kurš lielas kļūdas nepieļauj. Kam par labu atrisināsies šis duelis - to redzēsim šajā nedēļas nogalē. Mārtiņš tai ir labi sagatavojies - aizvadījis kā grunts, tā asfalta testus.

Ja runājam par Tomu Lielkāji, viņam beidzot jāatgūst pārliecība par sevi un jāfinišē. Kopš augusta sākuma, kad tika piedzīvota avārija un izstāšanās "300 Lakes Rally", Tomu sāka vajāt neveiksmes. Kurzemes rallijā nolauzts ritenis un stūrmaņa veselības problēmas. Pirms Tartu rallija avārija testos (tās dēļ Tomam joprojām jāstartē ar īrētu auto), pēc tam kūlenis arī pašā Tartu rallijā. Šoreiz - "Rallijā Latvija" - gan jāmēģina aizbraukt līdz galam, bez "trikiem", lai sezonu nofinišētu uz pozitīvas nots.

Un, ja jau runājam par visu komandu, noteikti jāpiemin arī mūsu mūžam aktīvā Beate Klipa. Viņa jau uzsākusi gatavošanos nākamajai sezonai, aktīvi ejot uz fiziskajām nodarbībām pie viena no labākajiem fiziskās sagatavotības treneriem Latvijā Viktora Lāča. Par Beates braukšanas aktivitātēm informēsim, bet plāni gaidāmajai sezonai ir gana aizraujoši!

Informāciju sagatavoja:
LMT Autosporta Akadēmija