Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Apskats: Pilotu tirgus atdzīvojies arī WRC čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Apskats: Pilotu tirgus atdzīvojies arī WRC čempionātā
Pilotu tirgus centrā - Tjerī Noivils
Foto: DPA/Scanpix

Kamēr Formulā 1 lielākie pirkumi pilotu tirgū jau izdarīti, pasaules rallija čempionātā tikai šobrīd sākas masveidīgas spekulācijas par to, kurš kurā komandā brauks nākamajā sezonā. Kamēr līgumi vēl nav noslēgti, palūkosimies uz iespējamajiem variantiem.

"Volkswagen" sastāvu nemainīs

Vismazākās izmaiņas pavisam noteikti skars "Volkswagen" komandu, kas tikai šogad debitēja WRC, taču jau sevi pierādījusi kā ātrākā. Bez šaubām, jaunais pasaules čempions Sebastjans Ožjē paliks tās sastāvā arī uz nākamo gadu un to pašu diezgan droši var teikt par Jari-Mati Latvalu. Lai gan Ožjē šogad notikušajos posmos ieguvis sešas uzvaras, bet Latvala tikai vienu, soms pēc grūta sezonas sākuma pratis progresēt, sevišķi asfalta rallijos, pierādot sevi kā vispusīgi konkurētspējīgu pilotu. Tas viņam šobrīd, kad līdz sezonas beigām atlikušas tikai divas sacīkstes, ļauj ieņemt trešo vietu kopvērtējumā. Šobrīd nav ziņu par Andreasu Mikelsenu, kurš šogad bija trešais "Volkswagen" pilots, pārstāvot rūpnīcas otro komandu. Vai "Volkswagen" turpinās startēt ar trim mašīnām un vai to pilotēs Mikelsens? Viņam šī sezona nav izvērtusies viegla - posmos, kuros norvēģis startējis, nav ticis līdz pjedestālam, lai gan ir pilnīgi skaidrs, ka "Polo R WRC" automobilim šāds potenciāls ir.

Karstākais "produkts" - Tjerī Noivils

Šobrīd "M-Sport" vienības vadošais pilots ir Tjerī Noivils no Beļģijas, kurš šogad patiešām pārsteidzis ar savu sniegumu. Ja ne Ožjē izcilo rezultātu, tieši viņš būtu ceļā uz WRC čempiona titulu. Kopvērtējuma otrajā vietā esošais braucējs noteikti vēlas tikt kādā vēl labākā komandā, ko arī neslēpj. Runā, ka viņa mērķis ir pievienoties "Volkswagen" komandai 2015. gadā, bet piedāvājumi esot arī no "Citroen" un "Hyundai". Visticamāk beļģu talants noslēgs viena gada līgumu ar "Citroen", jo, lai gan "Hyundai" ir labs variants, šī komanda viņam esot piedāvājusi līgumu uz trim sezonām.

"Citroen" nomainīs abus pilotus

Franču vienība "Citroen" pēc Sebastjana Lēba aiziešanas WRC palikusi par otrā plāna aktieri, jo Miko Hirvonens un Danijs Sordo nespēj uzrādīt vajadzīgos rezultātus, kā dēļ pēc šīs sezonas beigām visticamāk būs spiesti meklēt vietu kādā citā komandā. Noivils neapšaubāmi būtu labs papildinājums. Tāpat ir divi citi piloti, kuriem "Citroen" pievērš pastiprinātu uzmanību. Viens no viņiem ir bijušais F1 pilots Roberts Kubica, kam jau šīs sezonas pēdējā posmā Lielbritānijā tiks dota iespēja debitēt pie WRC mašīnas stūres, bet otrs - Kriss Mīke, kurš šogad pārstāvēja "Citroen" divos posmos.

Skaļākais debitants - Roberts Kubica

Kubica pašlaik startē WRC2 klasē, kur nākošajā posmā Katalonijā viņam vajag izcīnīt vismaz otro vietu, lai nodrošinātu čempiona titulu jau savā pasaules čempionāta debijas sezonā. Pat nevērtējot viņa konkurentus, ir skaidrs, ka tas būtu liels panākums. Kā Kubicam izvērtīsies debija WRC klasē? No tā lielā mērā atkarīga viņa nākotne - ja Kubica parādīs ko patiešām ievērības cienīgu, "Citroen" noteikti atradīs iespēju nolīgt poli uz 2014. gada WRC sezonu, taču, ja nē, tiek runāts, ka nākamo sezonu Kubica varētu pavadīt "M-Sport" vienībā. Mīke ir otrs variants, kurš parādīja labu ātrumu, taču gan Somijā, gan Austrālijā avarēja. Vai "Citroen" var uzticēties braucējam, kas ir ātrs, taču neizmanto savas iespējas? Šobrīd līgums ar "Citroen" uz nākošo gadu ir tikai Halidam Al Kasīmī, kurš finansē savus startus WRC, maksājot rūpnīcai gan par "DS3 WRC" automobili, gan tā apkalpošanu.

"M-Sport" komandai vēl nav budžeta

"M-Sport" komandas nākotne nav īsti prognozējama, jo komandai vēl nav skaidrības par savu nākošās sezonas budžetu - Katara savu naudu vēl nav apsolījusi. Madss Ostbergs un Jevgēņijs Novikovs šogad parādījuši gana labu sniegumu, lai turpinātu startēt šīs komandas sastāvā, taču, kā jau minēju, galvenais jautājums ir par budžetu - ja viņi spēs par saviem startiem samaksāt ar sponsoru naudu, abi visticamāk turpinās startēt. Par komandas pilotu Naseru Al-Atiju skaidrības nav, jo viņš startēja par Kataras naudu, kas līdz šim bija komandas titulsponsors.

Miko Hirvonens pievienosies "Hyundai"

Daudz kur tiek ziņots, ka Miko Hirvonens 2014. gadā kļūs par jaunās "Hyundai" rūpnīcas komandas pilotu. Kāpēc tieši viņš, nevis Danijs Sordo, kuram visticamāk neatradīsies vieta "Citroen" komandā uz nākošo gadu? Hirvonenam ir sponsori, kas gatavi maksāt par braucēja startiem, bet rezultāti viņiem abiem šogad ir ļoti līdzīgi. Iespējams, jau pirms Katalonijas rallija "Hyundai" nosauks vienu no pilotiem, tāpēc atliek gaidīt, vai tas būs Hirvonens. Vienības testpiloti šogad ir WRC pieredzi pietiekami daudz guvušais Kriss Atkinsons, asfalta ralliju speciālists Braiens Bufjē un Juho Hanninens, kurš guvis labus panākumus citos Eiropas rallijos, galvenokārt vairs nepastāvošajā IRC čempionātā. Šobrīd reālākās iespējas no šiem trīs tikt pie līguma uz 2014. gadu ir Bufjē.

"Hyundai" aizvada grants testus ar jauno "i20 WRC" modeli

Vai šādi varētu izskatīties lielo WRC komandu sastāvi 2014. gadā?

KomandaPiloti
VolkswagenSebastien Ogier
VolkswagenJari-Matti Latvala
VolkswagenAndreas Mikkelsen
CitroenRobert Kubica
CitroenThierry Neuville
CitroenKhalid Al Qassimi
M-SportMads Ostberg
M-SportEvgeny Novikov
M-SportNasser Al-Attiyah
HyundaiMikko Hirvonen
HyundaiBryan Bouffier

Izmantotie resursi:
eWRC.cz - po v
AS.com
Index page • Motorsport Forums

  -2 [+] [-]

, 2013-10-17 12:01, pirms 11 gadiem
Šobrīd rakstīt kaut ko apgalvojuma formā ir visnotaļ vieglprātīgi. Ne to šī raksta autors zina kā būs, ne arī avoti no kurienes raksts smelts. Tas, ka kustība ir un iespējamie virzieni ir tādi kā rakstā minēts - cita lieta.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-17 18:09, pirms 11 gadiem
Nu iespējams, ka tā braucēju tabula tāda arī varētu izskatīties, bet par Novikovu gan neesmu pārliecināts, nu dikti švaks viņš šogad ir- nav iemesla viņu ņemt komandā, tikai ja nāk ar savu naudu. Noivils visticamāk uz Citroen. Bet ko Kubica spēj, redzēsim sezonas pēdējā rallī GB. Kaut kā neredzu viņu kā regularu pjedestāla kāpēju... Nu Hirvonenam šogad ABLOM, bet gribētos lai viņš tad iet ar uz Hyundai, vismaz tiem būtu kāds sakarīgs pilots, jo ar Hanninenu un Atko īsti nebūs aršana cīņā par vadošajām vietām! Par Bufjēru nemāku spriest. Tad jau Sordo iet pensijā..

  +1 [+] [-]

, 2013-10-17 22:45, pirms 11 gadiem
Nu manās acīs Hirvonens ir gada lielākā vilšanās. Vispār šī sezona kā jau to varēja paredzēt tāda baigi pliekanā bij. tomēr pirmais gads pēc leģendas aiziešanas utt. Priecē, ka parādīsies Hyundai - cerams neaizies tik pat ātri pa skuju taku kā savulaik MINI.