Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Bergmaņa ekipāža Paides rallijā avarē, Blūms sasniedz augsto trešo vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Bergmaņa ekipāža Paides rallijā avarē, Blūms sasniedz augsto trešo vietu
Bergmaņa/Pūķa ekipāžas auto pēc avārijas. Foto: ewrc-results.com

Latviešu ekipāža Emīls Blūms/Didzis Eglītis izcīnījuši trešo vietu absolūtajā ieskaitē Igaunijas rallija čempionāta sestajā posmā "Paide Rally", kā arī guvuši otro vietu savā ieskaitē, cīņā par uzvaru piekāpjoties vien noslēdzošajā ātrumposmā. Ātrākie šajās sacensībās bija mājinieki Gregors Jētss/Timo Taniels, kuri startēja ar tehniski krietni pārāku auto.

Igaunijas vidienē esošās Paides apkaimē notikušās sacensības bija Igaunijas čempionāta priekšpēdējais posms – vēl atlicis tikai leģendārais Sāremā rallijs, kas tiks aizvadīts oktobrī. Šis posms notika divas dienas, pirmajā no tām ekipāžām mērojot trīs ātrumposmus, ieskaitot divus pilsētas dopus, bet vēl septiņi tika aizvadīti sestdien. Kopējā distance sastādīja nedaudz virs 122 kilometriem.

Startējot ar “Mitsubishi Lancer Evo IX” automobili, Blūms/Eglītis pirmo dienu noslēdza trešajā pozīcijā, bet jau sestdienas pirmā ātrumposma laikā pacēlās uz otro, to noturot līdz pēdējam ātrumposmam. Izšķirošajos kilometros tomēr pārāka bija Timmu Korges/Erki Pintsa (“Mitsubishi Lancer Evo IX”) ekipāža, kas sasniedza otro vietu absolūti un uzvarēja EMV5 klasē. Līdz uzvarai šajā ieskaitē latviešiem pietrūka tikai 3.1 sekundes. Jāpiemin, ka piektdien viņi saņēma desmit sekunžu sodu par novēlotu ierašanos laika kontrolē.

Jētss/Taniels startēja ar “Škoda Fabia Rally2 evo”, pārliecinoši izcīnot uzvaru kopējā ieskaitē un EMV2 klasē. Korges ekipāža finišā zaudēja 54 sekundes, Blūms/Eglītis bija turpat aizmugurē, absolūti sasniedzot trešo rezultātu.

“Paide Rally” startēja vēl divas citas latviešu ekipāžas. Edijam Bergmanim/Ivo Pūķim (“Mitsubishi Lancer Evo IX”) šoreiz pamatīga neveiksme. Pēc pirmās dienas tika ieņemta ceturtā vieta kopējā vērtējumā, bet jau SS4 notika avārija, kuras rezultātā mašīna palika apgāzusies uz jumta. Tiek ziņots, ka ar ekipāžas sportistiem viss ir kārtībā.

Tikmēr Edgars Balodis/Maksims Juzikevičs (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”) otrajā dienā arvien vairāk progresēja, finišējot devītajā pozīcijā kopējā vērtējumā, bet savā EMV5 klasē ierindojoties ceturtajā vietā.

"Paide Rally" rezultāti: