Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Slavenā "Kamaz" komanda naudas trūkuma dēļ varētu aiziet no Dakaras rallija

Juris Grīns
Juris Grīns

Slavenā "Kamaz" komanda naudas trūkuma dēļ varētu aiziet no Dakaras rallija
"Kamaz" šī gada Dakaras rallijā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Titulētajai rallijreida komandai "Kamaz Master" neesot līdzekļu, lai startētu 2017. gada Dakaras rallijā, paziņojis tās vadītājs Vladimirs Čagins. Šobrīd komandas nākotne ir neskaidra.

"Mums ir lielas grūtības atrast naudu, lai varētu sagatavoties sacīkstēm," intervijā "rsport.ru" stāsta Čagins. "Knapi esam savākuši budžetu, lai varētu piedalīties rallijreidā "Zīda ceļš", taču mums trūkst līdzekļu, lai gatavotos un startētu Dakaras rallijā."

Finansiālas grūtības "Kamaz" rūpnīcas komandai sākušās pēc tam, kad sadarbību pārtraukusi Krievijas banka "Vnešekonombank" (VEB), kas bija viens no galvenajiem vienības sponsoriem. Šobrīd bankā notiek reorganizācija.

Čagins skaidro, ka komandas finansēšanu VEB banka ir pārtraukusi uz nenoteiktu laiku, un nav skaidrs, vai tā vispār atsāksies.

"Tik smagi laiki mūsu komandā ir pirmo reizi," atzīst titulētais sportists.

"Kamaz Master" bijusi vadošā komanda Dakaras rallijā pēdējās divas desmitgades, laika posmā no 1996. līdz 2015. gadam šajās prestižajās sacensībās uzvarot 13 reizes. Septiņas no šīm uzvarām kā pilots atvedis Vladimirs Čagins, kurš tagad strādā par komandas vadītāju.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта.

  +4 [+] [-]

, 2016-06-17 10:39, pirms 8 gadiem
Kas ta nu? Visa pēdējā kapeika jāieliek armijā? Nakam citam vairs naudas nav? Vēl nesen intereses pēc paskatījos krievu tv ziņas - nu tur viss pasniegts tā it kā sankcijas viņiem ir par labu - rūpniecība attīstās utt
Klauni, "naudas nav, bet jūs tur turaties"...

     [+] [-]

, 2016-06-17 12:33, pirms 8 gadiem
Ja rallijs nenotiktu amerikā bet āfrikā, tad izmaksas būtu par 60% mazākas, jo vislielāko budžeta daļu paņem loģistikas izmaksas, kas smagajiem ir kosmiskas dēļ tā, ka ir nestandarta krava.
un nebūs arī liela bēda par to, jo rallijs notiek naktī pēc eiropas laika, līdz ar to, eiropā reti kurš to skatās, tāpēc arī ir švaki ar sponsoriem gan dalībniekiem, gan braucējiem.
Ar vienu moci budžets amerikā gonkai ir 100000, vienai mašīnai ap 500000, kamazam kosmoss.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-17 13:11, pirms 8 gadiem
archdevil rakstīja: Ja rallijs nenotiktu amerikā bet āfrikā, tad izmaksas būtu par 60% mazākas
Gan jau ka tā arī bija anglosakšu sazvērestība, lai izspiestu krievus no Dakāras rallija

     [+] [-]

, 2016-06-17 13:54, pirms 8 gadiem
Deneg netu...
derzites...

     [+] [-]

, 2016-06-17 14:38, pirms 8 gadiem
vai tajā mašīnā, izņemot nosaukumu un Vaņkas pie stūres, vispār kaut kas no kamaza?