Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Montekarlo rallijā zvaigžņu vidū arī Kubica; ukraiņi nopērk IRC posmu Jaltā?

Montekarlo rallijā zvaigžņu vidū arī Kubica; ukraiņi nopērk IRC posmu Jaltā?
Roberts Kubica šī gada sākumā Montekarlo rallijā
Foto: ircseries.com

Pagājušās nedēļas izskaņā kļuva zināms ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla nākamās sezonas atklāšanas posma, leģendārā Montekarlo rallija dalībnieku sastāvs, kurā atrodami vairāku pazīstamu bijušo un pašreizējo rallija, F1 un citu ar autosportu saistītu sportistu vārdi.

Kupls un zvaigžņots sastāvs leģendārajam Montekarlo rallijam

Kā zināms, 2011. gada sezona, tāpat kā pēdējos divus gadus, tiks atklāta leģendārajā Montekarlo rallijā, kurš norisināsies no 18. līdz 22. janvārim. Jāatzīmē, ka nākamgad Montekarlo posmam apaļa jubileja – pirmo reizi rallijs šeit notika pirms 99 gadiem (1911.g.), tātad janvārī tiks atzīmēta 100. jubileja, bet kopumā rallijs Montekarlo ceļos norisināsies jau 79. reizi. Posma organizatori septembrī paziņoja, ka, ņemot vērā rallija jubileju, dalībnieki šim posmam varēs pieteikties par velti, taču maksimālais dalībnieku skaits būtu 100 ekipāžas. Tādējādi organizatori cerēja piesaistīt kuplu braucēju skaitu, kas būtu kā sastāvdaļa no minētā jubilejas pasākuma.

Tas viņiem izdevās, un pat vairāk nekā gaidīts, jo dalību pieteica 305(!) (pēdējo reizi tik daudz bija tālajā 1973. gadā, kad pieteicās 321(!) ekipāža) ekipāžas. Organizatoriem diemžēl ļoti daudziem bija jāatsaka, un tas tagad pamudinājis viņus apsvērt domu nākamgad dalībnieku skaitu palielināt līdz 150 ekipāžām. Pagājušajā nedēļā beidzot kļuva zināma starta liste. Uzreiz jāatzīmē, ka organizatori atļāvuši rallijā piedalīties 120 ekipāžām, no kurām 39 pārstāvēs ''S2000'' klasi, kā arī tas, ka tiks pārstāvētas 27 nācijas. Visus 12 rallija ātrumposmus tiešraidē translēs ''Eurosport'', tāpat plānoti dienas apskati.

Kā jau allaž Montekarlo rallijā bijis, dalību pieteikuši vairāki pazīstami bijušie un pašreizējie braucēji ne tikai rallija ietvaros, bet arī F1 u.c. Montekarlo ielās brauks tādi piloti kā šī gada WRC vicečempions Peters Solbergs (36), viņa brālis Henings Solbergs (37), Stefāns Sarazāns (35, bijušais F1 un ''Le Mans'' braucējs), Gajs Vilkss (29) un Andreass Mikelsens (21), kuriem būs debija jaunu komandu rindās (attiecīgi ''Peugeot UK'' un ''Škoda UK''), Tonijs Gārdemaisters (35), kurš šogad brauca arī rallijā ''Latvija'', Fredijs Loikss (40), Juho Hanninens (29), kurš kopā ar ''Škoda'' uzsāks ceļu čempiontitula un konstruktora kausa aizstāvēšanai, Jans Kopeckis (28), arī septiņkārtējā WRC čempiona Sebastiana Lēba stūrmanis Daniels Elena, F1 pilots Roberts Kubica (25), kā arī franču leģenda Fransuā Delekūrs (48, uzvarēja Montekarlo 1994.g.). Savukārt nebrauks 2009. gada IRC čempions Kriss Mīke, kā arī Montekarlo pēdējo divu gadu čempioni Miko Hirvonens un Sebastians Ožjē.

Manīts IRC kalendārs; ukraiņi nopērk posmu kūrortpilsētā Jaltā?

Tikmēr nedaudz pamainīts IRC seriāla nākamās sezonas kalendārs. Proti, Spānijas rallija (Kanāriju salās) vietā posms notiks Ukrainas kūrortpilsētā Jaltā, kur sportistiem būs jābrauc pa asfalta segumu. Jāpiemin, ka sākotnēji bija plānots, ka drīzumā (nākamsezon?) IRC posms varētu tikt aizvadīts Igaunijā (šogad Igaunijā vēl norisinājās izmēģinājuma rallijs), taču, kā minēts dažos rallija forumos, tad ukraiņi šo ralliju, visticamāk, ir nopirkuši.

Tāpat pirmo reizi rallijs IRC ietvaros notiks slavenajos Korsikas ceļos (kopš 1956. gada notika WRC ietvaros, pazīstams kā ''10 tūkstošu līkumu rallijs'', viens no garākajiem asfalta rallijiem pasaulē) un Ungārijā. Jāatzīmē, ka arī nākamgad IRC ietvaros rallijs norisināsies Argentīnā, neskatoties uz to, ka Argentīna atgriežas WRC kalendārā, taču šoreiz rallijs notiks citā vietā. Taču nākamsezon piloti savu braukšanas prasmi nevarēs demonstrēt Brazīlijā, kā arī Sardīnijā. Brazīlija nākamo sezonu IRC ietvaros izlaidīs, kamēr Sardīnija atgriezusies WRC kalendārā.

IRC rallija 2011. gada sezonas kalendārs

DatumsValstsRallijsSegums
1.19.-22. janvārisMonakoRallye Monte Carloasfalts/sniegs
2.11.-13. martsArgentīnaRally de los Alercesgrants
3.6.-8. maijsFrancijaTour de Corseasfalts
4.2.-4. jūnijsUkrainaPrime Yalta Rallyasfalts
5.23.-25. jūnijsBeļģijaGeko Ypres Rallyasfalts
6.14.-16. jūlijsPortugāleSata Rallye Acoresgrants
7.4.-6. augustsPortugāleRali Vinho Madeiraasfalts
8.26.-28. augustsČehijaBarum Czech Rally Zlinasfalts
9.9.-11. septembrisUngārijaMecsek Rallyeasfalts/grants
10.22.-24. septembrisItālijaRallye Sanremoasfalts
11.14.-16. oktobrisSkotijaRACMSA Rally of Scotlandgrants
12.3.-5. novembrisKipraCyprus Rallyasfalts/grants

Izmantotie resursi:
www.autosport.com
www.ircseries.com
www.rallybuzz.com


, 2010-12-16 10:10, pirms 13 gadiem
Zel,ka Kimi nepiedalisies.
, 2010-12-16 10:20, pirms 13 gadiem
Tonijs Gārdemaisters šogad brauca Latvijas ralliju, Mikelsens brauca Talsus..
, 2010-12-16 11:34, pirms 13 gadiem
Cik jau nu tur ukraini nopirkusi... Jalta atrodas Krimas autonomaja teritorija (kas praktiski ir krievu parvaldita) un ir krievu bagatnieku atputas vieta. T.k., ja kads ir nopircis, tad tas nav ukrainis
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.