Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Par Eiropas rallija kausu cīnīsies arī Guntis Lielkājis/Ivars Grošus

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Par Eiropas rallija kausu cīnīsies arī Guntis Lielkājis/Ivars Grošus
Guntis Lielkājis
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Latviešu rallija ekipāža Guntis Lielkājis/Ivars Grošus šīs nedēļas nogalē piedalīsies Austrijā notiekošajā ''Rally Waldviertel 2016'', lai cīnītos par Eiropas rallija trofeju.

Šogad Latvijas rallija čempionāta ietvaros startēja jauns Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) izveidots rallija sacensību seriāls "Baltic Rally Trophy", kurā piecos posmos bija jānoskaidro visu trīs Baltijas valstu un Somijas ātrākie rallija braucēji. "Baltic Rally Trophy" bija viena no astoņām FIA "European Rally Trophy" iekļautajām reģionālo sacensību sērijām, kur vienā zonā bija apvienota Latvija, Lietuva, Igaunija un Somija.

FIA "Baltic Rally Trophy" ietvaros sportisti sacentās rallijos "Kurzeme2016", rallijā "Latvija", "300 Lakes Rally", "Rally Elektrenai" un "Saaremaa Rally". Trīs ātrākās ekipāžas no katras ieskaites klases beigās varēja doties uz "Rally Waldviertel", lai kopā ar citu reģionu labākajiem rallija braucējiem cīnītos par Eiropas rallija trofeju.

No Latvijas šajā rallijā, kurā būs jābrauc gan pa asfaltu, gan granti, startēs Lielkājis/Grošus (''Mitsubishi Lancer Evo IX''), bet latviešu SRT komandas sastāvā brauks ar Latvijas licenci startējušais krievu sportists Nikolajs Grjazins (''Škoda Fabia R5'').

Pavisam kopā uz starta izies gandrīz 90 ekipāžas, kurām divās dienās pa asfaltu un granti būs jāveic 12 ātrumposmi (163,66 km).

''Šī Austrijas rallija dēļ mēs nebraucām rallijā Latvija, jo tā vietā gribējām ar komandu aizbraukt tālāk un pamēģināt spēkus citā rallijā un citā vidē. Šajā Austrijas rallijā ir ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs, tāpēc būs ļoti interesanti pārbaudīt savas spējas uz citu braucēju fona. Ceļi ir ļoti interesanti, bet ļoti, ļoti šauri. Būs kaut kas pavisam savādāks nekā pie mums Baltijā, bet jebkurā gadījumā sportiskais azarts ir iekšā un, izejot uz starta, noteikti gribēsies cīnīties par visaugstākajām vietām. Bet galvenais tomēr būs labi pavadīt laiku un izbaudīt šo visvēlāko grants ralliju.'' tā Guntis Lielkājis, kurš LRČ1 klasē šogad izcīnīja sesto vietu.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed
ewrc.cz