Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks noturas ERČ Zviedrijas posma sešiniekā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sesks noturas ERČ Zviedrijas posma sešiniekā
Mārtiņš Sesks. Foto: Red Bull Content Pool

Latvijas vadošā rallija ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis, kas šajā nedēļas nogalē startēja Eiropas rallija čempionāta (ERČ) trešajā posmā Zviedrijā “Royal Rally of Scandinavia", pēc neatlaidīgas un sīvas cīņas ierindojās Zviedrijas posma sešiniekā. Vairākas neveiksmīgas epizodes Seskam un Francim liedza sasniegt cerēto rezultātu.

Kvalifikācijas braucienu, kas notika pirmajā “Royal Rally of Scandinavia" sacensību dienā, Mārtiņš Sesks un Renārs Francis pieveica trešie, līderim Oliveram Solbergam zaudējot 0,7 sekundes. Sacensību otrā diena prasīja latviešu apņēmību un raksturu, iesaistoties sīvā cīņā par trešo vietu. Pēc četriem rīta ātrumposmiem vadībā bija Olivers Solbergs, viņam sekoja Heidens Padons un Mārtiņa Seska pilotētā ekipāža, uzrādot lieliskus rezultātus. Taču dienas otrā puse latviešu ekipāžai bija mazāk veiksmīga. Kamēr daļa vadošo braucēju sacensību septīto ātrumposmu paveica uz sausa ceļa, posma vidū sāka līt. Sesks cīnījās uz izlijuša, slidena ceļa un atkrita uz sesto vietu. Bet dienas beigās atcīnija zaudētās sekundes un ierindojās komfortablā piektajā vietā.

Trešo, garāko sacensību dienu sportisti iesāka labā noskaņojumā, uzrādot konkurētspējīgu sniegumu visos rīta posma kontrolpunktos, tomēr ātrumposma izskaņā piedzīvoja tehniskas problēmas, kad bremzējot automašīna vairākkārt noslāpa un ekipāža zaudēja ļoti dārgas 20 sekundes. Likumsakarīgi turpmākie posmi līdz pusdienlaika servisam pagāja bez skaidras apjausmas par tehnisko problēmu iemesliem, braucot piesardzīgi. Noslēdzošās dienas izskaņā Sesks atzina: “Jutos labi, un zinu, ka bija potenciāls, bet kaut kas līdz galam nestrādāja”.

Tehniskas ķibeles trešajā sacensību dienā vajāja ne tikai Sesku, bet arī vairāku citu pilotu ekipāžas, vissāpīgākā drāma izvērtās noslēdzošajā posmā, kad no cīņas par pjedestālu Heidenu Padonu izslēdza pārdurta riepa un Mateo Frančešī piedzīvoja avāriju. Sacensību izskaņā atstatums starp līderiem bija neliels un manāmi uzkarsēja cīņas noskaņojumu, kā arī tam sekojošo sarūgtinājumu. “Protams, man ir liels sarūgtinājums. Ātrums bija labs, gājām uz cīņu par trešo vietu, darījām labāko, bet kaut kas pietrūka. Ja gribam startēt šādā līmenī, tad visam jābūt iespējami gludi un pārliecinoši, ” atzina Mārtiņš Sesks.

Pirmdien, 17.jūnijā Sesks un Francis aizvadīs vienas dienas treniņu "M-Sport" "Ford Puma Rally1" automašīnā, lai sagatavotos startam Pasaules Rallija čempionāta posmā Polijā (27.-30.jūnijā). Turp ekipāža dosies jau 23.jūnijā, lai piedalītos “WRC Rally Show Warsaw 2024”, kur aizvadīs šova braucienus Varšavas futbola arēnā “PGE Narodowy”. No 5. līdz 7.jūlijam liepājnieki startēs ceturtajā ERC posmā "Rally Estonia", kam 18. līdz 21.jūlijā sekos Pasaules Rallija čempionāta posms Latvijā “Tet Rally Latvia”.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Hmieļevska

  +1 [+] [-]

, 2024-06-15 21:13, pirms 5 dienām
Met ārā to Toyotu un sēžas atpakaļ Škodā. Izskatās, ka tas auto slimo bērna slimības. Ļoti slikta sezona Seskam pēc rezultātiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-15 21:33, pirms 5 dienām
Gāzi grīdā un būs labi.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-15 22:16, pirms 5 dienām
Negribas lietot vārdu "vāji", bet nekas iepriecinošs. Cerams, ka tā rezerve, kas aprakstīta rakstā, ir reāla, nevis tikai atrunas.

Pēc otrās dienas 5. vieta nebija komfortabla, jo tuvākais sekotājs atpalika tikai par 1,7 sekundēm.

Septītajā ātrumposmā, kad it kā patraucēja lietus, Sesks ātrākajam zaudēja 6,7 sekundes, kas vakardienas otrajā daļā viņam bija norma.

Ja šodienas pirmajā ātrumposmā Sesks auto noslāpšanas dēļ tiešām zaudēja 20 sekundes, tad sanāk, ka viņš gāja uz uzvaru ātrumposmā ar 7,5 sekunžu pārsvaru (jo finišā bija +12,5 sekundes).

  -1 [+] [-]

, 2024-06-16 10:18, pirms 4 dienām
guntis86 rakstīja: Met ārā to Toyotu un sēžas atpakaļ Škodā. Izskatās, ka tas auto slimo bērna slimības. Ļoti slikta sezona Seskam pēc rezultātiem.
Ara ir jamet Nevis Toyota ,bet Konada kas vine apkalpo.nez kapec tad ja paskatas wrc2 tad tur ar tam masinam viss ok.sen sen jau zinams cik kvalitativi sort strada.

     [+] [-]

, 2024-06-17 08:10, pirms 3 dienām
Damokla_zobens_23 ... pirmās divas dienas jau bija pavisam ok ... pēc trešās dienas ( jeb sestdienas ) pirmā dopa un tā negadījuma ticamāk pašam iekšā kaut kās `noplīsa`... nav omulīgi spiest uz bremzi un domāt, kas notiks tālāk ... pussekunde un kilometru katrā dopā pēc tam ... ne vairāk ne mazāk ... izskatās paņēma savu ritmu un neko vairāk neveidoja ... lai gan pēdējais dops diezgan dramatisks vienam otram

     [+] [-]

, 2024-06-17 10:57, pirms 3 dienām
Vilšanās būtu, ja ERC būtu vienīgais plāns šajā sezonā. Pēc izstāšanās Ungārijā jau bija skaidrs, ka ERC sezona ir norakstāma, būsim reāli - uz asfalta maksimums ir 10.vieta.
Galvenais starts tomēr ir Latvijas WRC un noteikti visi testi un emocijas ir koncentrētas uz WRC mašīnu un tās vadāmību. Nepieredzējis pilots nevar adaptēties tam, ka katru nedēļu jābrauc ar citu auto. Es ceru, ka trajektorijas, kurās tika braukts ir WRC auto paredzētas un tāpēc, pat pašam esot apmierinātam, rezultāts nebija. Man vizuāli likā, ka ar Rally2 mašīnām ātrākie brauc taisnāk, ne tik plaši.