Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mokošajā Sardīnijas rallijā ceturto uzvaru sezonā izcīna Ožjē

Juris Grīns
Juris Grīns

Mokošajā Sardīnijas rallijā ceturto uzvaru sezonā izcīna Ožjē
Sebastjēns Ožjē Sardīnijā
Foto: AFP/Scanpix

"Volkswagen" komandas pilots Sebastjēns Ožjē pārliecinoši triumfējis pasaules rallija čempionāta sestajā posmā, kas notika Itālijai piederošajā Sardīnijas salā, kamēr divas pjedestāla vietas "Hyundai" pilotiem.

Sebastjēns Ožjē vadību sacensībās pārņēma sestdienas pēcpusdienā, kad saslīdēšanas un salauztas piekares dēļ vairākas minūtes pazaudēja Heidens Padons. "Hyundai" komandas pilots gan zaudēja ievērojami, finišā atpaliekot pat vairāk nekā 3 minūtes, tomēr guva augsto otro vietu, nopelnot pirmo pjedestālu WRC karjerā.

Tuvu trešajai vietai bija Madss Ostbergs no "Citroen", tomēr svētdien viņš pieļāva kļūdu, sabojāja auto un arī zaudēja visai daudz laika, ļaujot uz trešo pozīciju pacelties Padona komandas biedram Tjerī Noivilam. Beļģis noturējās trešajā vietā, līdz ar to "Hyundai" komandai Sardīnijas rallijā dubults pjedestāls.

Daudzus pilotus piemeklēja dažādas neveiksmes, tostarp Otu Tanaku, kurš sestdien atradās trešajā vietā, bet izstājās ātrumkārbas problēmu dēļ. Incidentus piedzīvoja Kriss Mīke, Roberts Kubica un Martins Prokops, kurš negaidīti bija kļuvis par rallija līderi ceturtdienas vakarā. Neviens no viņiem punktos līdz ar to neiekļuva.

Tehniskas problēmas pieredzēja daudzi piloti, arī Elfins Evanss, kurš piektdien bija palicis ar viena tilta piedziņu. Tomēr neveicās arī daudziem citiem un "M-Sport" pilots finišēja ceturtais, apsteidzot jau pieminēto Ostbergu, savukārt pirmo sešinieku noslēdza Jari-Mati Latvala. Arī "Volkswagen" pilots cīnījās par pjedestālu, bet vairāku kļūdu rezultātā pamanījās sabojāt auto, zaudējot daudz laika.

Pirmajā desmitniekā absolūtajā ieskaitē iekļuva trīs WRC2 klases braucēji. Šajā ieskaitē uzvarēja Jurijs Protasovs, kurš tikai par aptuveni 6 sekundēm pārspēja Paolo Andreuči, bet trešo vietu guva "Škoda" rūpnīcas pārstāvis Jans Kopeckis. Viņiem rallijā septītā, astotā un devītā vieta. Tikmēr "Citroen" WRC komandas trešais pilots Halids Al-Kasimi finišēja desmitais.

Pasaules čempionāta septītais posms notiks no 3. līdz 5. jūlijam Polijā.

Sardīnijas rallija kopvērtējums

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēVolkswagen Polo R WRC4:25:54.3
2.Heidens PadonsHyundai i20 WRC+3:05.4
3.Tjerī NoivilsHyundai i20 WRC+4:22.5
4.Elfins EvanssFord Fiesta RS WRC+5:34.8
5.Madss OstbergsCitroen DS3 WRC+7:50.1
6.Jari-Mati LatvalaVolkswagen Polo R WRC+8:06.7
7.Jurijs ProtasovsFord Fiesta R5+14:57.7
8.Paolo AndreučiPeugeot 208 T16+15:03.3
9.Jans KopeckisSkoda Fabia R5+17:41.7
10.Halids Al-KasimiCitroen DS3 WRC+19:12.0

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...