Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ostbergs mēģinās sasniegt pasaules rekordu lēcienā ar mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

Ostbergs mēģinās sasniegt pasaules rekordu lēcienā ar mašīnu
Ostbergs Zviedrijas rallijā
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules rallija čempionāta dalībnieks Madss Ostbergs no Norvēģijas šonedēļ mēģinās uzstādīt jaunu pasaules rekordu - tālākais lēciens ar automašīnu.

2012. gada pasaules čempionāta ceturtās vietas ieguvējs sestdienas naktī Norvēģijas pilsētā Trisilā sēdīsies pie "Ford Fiesta RS WRC" sacīkšu auto stūres un uz sniega rampas mēģinās palēkties pietiekami spēcīgi, lai nolidotu vairāk kā 82 metrus, kas ir pašreizējais pasaules rekords. To 2010. gadā uzstādīja amerikānis Treviss Pastrana.

"M-Sport" komandas braucējam šī nebūs pirmā tāda veida pieredze, jo jau 2012. gadā Ostbergs veica 52 metrus tālu lidojumu. Šoreiz būs jāaizlido vismaz 31 metru tālāk.

"Beidzot mēs to darīsim atkal," portāls "autosport.com" citē Ostbergu. "Pirmo reizi darījām to 2012. gadā, kad aizlēcu 52 metrus tālu, bet šoreiz centīsimies uzrādīt vēl labāku rezultātu. Kopš pagājušās reizes esam daudz iemācījušies par rampu celšanu, tāpēc, kas zina, varbūt pārspēsim Trevisa Pastranas rekordu. Zinu, ka tas skan traki, aizlidot vairāk kā 80 metrus ar sniega rampas palīdzību, taču tas ir paveicams."

Trevisa Pastranas pasaules rekords

     [+] [-]

, 2013-03-14 19:07, pirms 12 gadiem
labais!