Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dakaras rallija pēdējā posmā gājis bojā "PH Sport" komandas galvenais mehāniķis

Juris Grīns
Juris Grīns

Dakaras rallija pēdējā posmā gājis bojā "PH Sport" komandas galvenais mehāniķis
Foto: A.S.O.

Šodien Dakaras rallija noslēdzošajā posmā pārbrauciena laikā ceļu satiksmes negadījumā cieta un bojā gāja franču komandas "PH Sport" mehāniķis.

Vien 20 gadus vecais Kventins Lavalē bija ceļā no Bišas uz Džidu, kur bija paredzēts sacensību finišs, kad pārbrauciena 234. kilometrā uz publiskā ceļa tehniskās palīdzības auto sadūrās ar kādu vietējo smago mašīnu.

Lavalē bija galvenais mehāniķis “Classic” ieskaitē startējošajiem Rūdijam Žakotam un Viljamam Alkarazam, kuri sacīkstēs piedalījās ar “Peugeot 205 Turbo 16” automašīnu. Viņš vadīja tehniskās palīdzības mašīnu, kas iekļuva negadījumā.

Avārijā cieta arī Lavalē līdzbraucējs, beļģu stūrmanis Maksims Frere, kurš tika nogādāts slimnīcā Džidā. Viņam konstatēti vēdera un krūškurvja sasitumi.

Par laimi, šogad Dakaras rallijā negāja bojā neviens no sportistiem, bet jau pirms starta, 30. decembrī uzsprāga “Sodicar Racing” komandas tehniskās palīdzības mašīna, kā rezultātā abu kāju savainojumus guva tās pilots Filips Burtons. Organizatori pēc notikušā vēl pastiprinātāk sāka rūpēties par dalībnieku drošību, bet sprādziena iemesli aizvien tiek izmeklēti.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati