Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks trešais Zviedrijas ERC posma kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sesks trešais Zviedrijas ERC posma kvalifikācijā
Mārtiņš Sesks. Foto: FLAT-OUT media agency

Mārtiņš Sesks un Renārs Francis Eiropas rallija čempionāta trešā posma "Royal Rally of Scandinavia" kvalifikāciju noslēguši trešajā vietā. Ātrākais bija Olivers Solbergs.

Jau šovakar plkst. 21:05 sāksies Skandināvijas rallija pirmais (2.23 km) ātrumposms, kam sekos astoņi ātrumposmi piektdien un vēl astoņi sestdien. Sacensībās, kas tiek rīkotas otro gadu un bāzējas Zviedrijas pilsētā Karlštatē, pa grants ceļiem kopumā tiks mērots 191 kilometrs.

Sacensības iesākās ar brīvajiem treniņbraucieniem, kuros sportisti veica pa diviem braucieniem. Ātrākais bija Zviedrijas pārstāvis Olivers Solbergs, aiz kura ierindojās Madss Ostbergs un Franks Tore Larsens. Sesks/Francis, gatavojoties aizvadīt trešās sacensības ar jauno "Toyota GR Yaris Rally2" automašīnu, ieņēma sesto vietu. No Solberga ekipāžas latvieši atpalika nepilnas divas sekundes.

Savukārt pēc tam kvalifikācijas ātrumposmā, kas bija 4.64 km garš, Seska ekipāža sasniedza trešo labāko laiku, no uzvarētāja Solberga atpaliekot aptuveni 0.7 sekundes. Otrajā vietā ierindojās mājinieks Isaks Reiersens, bet aiz Seska palika Miko Marčiks un rallijkrosa zvaigzne Johans Kristofersons. Starp 22 ekipāžām 18. vietu ieņēma 2003. gada WRC čempions Peters Solbergs, kurš rallija sacīkstēs nav piedalījies piecus gadus.

Kvalifikācijas rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv