Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Padonam nepaveicas, Ožjē pārliecinošā vadībā Itālijas WRC posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Padonam nepaveicas, Ožjē pārliecinošā vadībā Itālijas WRC posmā
Sebastjēns Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules rallija čempionāta līderis Sebastjēns Ožjē no "Volkswagen" komandas ir tuvu tam, lai kļūtu par uzvarētāju sezonas sestajā posmā Itālijā, jo francūža tuvākais sekotājs pirms noslēdzošās dienas zaudē jau vairāk nekā 2 minūtes.

Pēc piektdienas ātrumposmiem par rallija līderi negaidīti kļuva "Hyundai" pilots Heidens Padons un jaunzēlandietis veiksmīgi turpināja aizstāvēt pozīciju sestdienas priekšpusdienas ātrumposmos, kad gan neuzvarēja nevienā no tiem, tomēr arī Ožjē tuvāk nepielaida.

Viss mainījās 17. ātrumposmā, kad Padona auto saslīdēja, noslāpa un motors uzreiz nebija iedarbināms. Pēc tam vēl tika ziņots par ātrumkārbas problēmām un īpaši daudz laika Padons zaudēja dienas noslēdzošajā ātrumposmā. Tiesa, Padons saglabā otro pozīciju, lai gan ir jau vairāk nekā 2 minūtes aiz Ožjē.

Uz trešo vietu pacēlies Madss Ostbergs no "Citroen" komandas, kurš gan ir vēl vairāk nekā 1 minūti aiz Padona.

Igauņu rallists Ots Tanaks šodien bija pacēlies uz trešo pozīciju, taču ātrumkārbas problēmu dēļ 17. ātrumposmā izstājās no sacensībām.

Pirmajā desmitniekā šobrīd ir tikai sešas WRC klases ekipāžas - aiz "Top 3" pozīcijās esošajiem Ožjē, Padona un Ostberga seko Tjerī Noivils ("Hyundai"), Elfins Evanss ("M-Sport Ford") un Jari-Mati Latvala ("Volkswagen"). Lielākā intriga šobrīd ir cīņā par trešo vietu, jo Noivils ir 32 sekundes aiz Ostberga, kas ir salīdzinoši maz, salīdzinot ar citu ekipāžu rezultātiem.

Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz WRC2 klases braucēji. Ukrainis Jurijs Protasovs saglabā pirmo pozīciju, taču vairs tikai 7 sekundes viņam zaudē itālis Paulo Andreuči. "Top 10" iekļuvuši arī Jans Kopeckis un Jazīds Al-Radži.

Pēc šodien veiktā "maratona", kura laikā ātrumposmos tika veikti 212 kilometri, atlikuši četri ātumposmi svētdien, kuru garums būs ap 45 km.

Sardīnijas rallija rezultāti pēc SS19

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēVolkswagen Polo R WRC3:54:43.9
2.Heidens PadonsHyundai i20 WRC+2:13.6
3.Madss OstbergsCitroën DS3 WRC+3:25.6
4.Tjerī NoivilsHyundai i20 WRC+3:57.0
5.Elfins EvanssFord Fiesta RS WRC+5:15.5
6.Jari-Mati LatvalaVolkswagen Polo R WRC+8:08.6
7.Jurijs ProtasovsFord Fiesta RRC+13:32.4
8.Paolo AndreučiPeugeot 208 T16+13:39.4
9.Jans KopeckisŠkoda Fabia R5+15:30.8
10.Jazīds Al-RadžiFord Fiesta RRC+16:55.1

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2015-06-14 03:02, pirms 9 gadiem
Joptv... Kas tad Latvalam noticis, ka viņš nolidojis no 3. vietas uz 6., turklāt ar tādu deficītu?! Par to ne vārda?