Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kubica izstājas no otrās pozīcijas (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica izstājas no otrās pozīcijas (+video)
Kubica Portugāles rallijā
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais F1 pilots Roberts Kubica piektdien piedzīvoja izstāšanos Portugāles rallijā, kas bija viņa debija pasaules čempionātā.

Pirmo četru ātrumposmu laikā Kubica trīs reizes pārdūra riepas, līdz ar to viņam nebija pietiekami daudz rezerves riteņu, lai varētu sacensības turpināt. Zīmīgi, ka pirms tam Kubica atradās otrajā vietā WRC2 klasē, tobrīd zaudējot tikai talantīgajam somu pilotam Esapekam Lapi. "Citroen" atzinīgi novērtēja Kubicas ātrumu un pielīdzina viņu vadošajiem WRC pilotiem.

"Viņš parādīja lielisku sniegumu," intervijā "wrc.com" izteicās "Citroen" komandas vadītājs Īvs Matons. "Viņam ir labs stils - tas ir ļoti līdzīgs vadošajiem pilotiem. Viņš mēģina braukt pa trajektorijām, kur saķere ir vislabākā. Protams, viņš dažas reizes pārdūra riepas, taču ir lietas, kas viņam vēl jāmācās."

Jau vēstījām, ka "Citroen" plāno Kubicam piedāvāt iespēju 2014. gadā startēt pasaules čempionāta augstākajā klasē WRC. Šogad viņš brauc ar "Citroen DS3 RRC" sacīkšu auto un piedalās WRC2 čempionāta ieskaitē.

Portugāles rallija pirmajā dienā izstāšanos piedzīvoja arī WRC pilots Madss Ostbergs, kurš šajā posmā uzvarēja pirms gada. Ostbergs vienā no trešā ātrumposma līkumiem apmeta vairākus kūleņus, lai gan tobrīd bija rallija vadībā.

Kubicas kļūda Portugāles rallijā:

Ostbergs ralliju noslēdz ar kūleņiem:

Izmantotie resursi:
World Rally Championship

  +1 [+] [-]

, 2013-04-13 11:39, pirms 11 gadiem
Kubicu vajadzētu pieņemt ceļa daļā,paskat kā grāvi izpļāva!

     [+] [-]

, 2013-04-13 21:35, pirms 11 gadiem
Dzerevņa rakstīja: Kubicu vajadzētu pieņemt ceļa daļā,paskat kā grāvi izpļāva!
Labs