Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs zaudējis cerību uzvarēt Dakaras rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs zaudējis cerību uzvarēt Dakaras rallijā
Sebastjēns Lēbs. Foto: Red Bull Content Pool

Pēc Dakaras rallija desmitā posma Sebastjēns Lēbs automobiļu klasē no līdera Nāsira El-Atijas atpaliek 32 minūtes un atzīst, ka sasniegt uzvaru vairs nav viņa spēkos. El-Atija tikmēr atklāj, ka ievēro piesardzības taktiku, lai noturētu drošu pārsvaru un uzvarētu sacensību kopvērtējumā.

Lēbs daudz laika pazaudēja sacensību sākumā. Jau pirmajā posmā viņš pārplēsa divas riepas, kas maksāja 12 minūtes, bet salūzis diferenciālis trešajā posmā lika zaudēt vēl aptuveni pusstundu. Kopš sestdienas, kad sportisti atpūtās, Lēbs ir atvinnējis El-Atijam 19 minūtes.

Desmitajā posmā, kas bija viens no ātrākajiem šajā rallijā, Lēbs ierindojās piektajā vietā, bet El-Atija bija septītais, zaudējot sāncensim nepilnu pusotru minūti.

“Kopumā pagājusī diena bija laba,” stāsta Lēbs. “Aptuveni pusotru minūti pazaudējām pie kontrolpunkta, bet citādi viss bija lieliski. Braucām ātri, bet nekādu reālu problēmu nebija. Ātrumposma pirmā daļa bija ļoti ātra, bet otrā daļa interesantāka, ar reālu braukšanu, tāpēc tur varēja iegūt laiku. Kad trase ir ātra, neko daudz nevar iegūt, visu laiku jābrauc ar gāzi grīdā, to atlaižot varbūt ik pēc 15 kilometriem, neko vairāk izdarīt nav iespējams.”

Ņemot vērā to, kāda ir trase, “Prodrive” rūpnīcas braucējs Lēbs saprot, ka ar ātru braukšanu vien nepietiks, lai atlikušo divu posmu laikā panāktu konkurentu.

“Beigās atstatums starp mums bija pusotra minūte, kas ir normāli, jo visu posmu pavadījām braucot ar pilnu gāzi, un šādos posmos nevajag cerēt, ka kāds kaut ko iegūs,” skaidro sportists. “Tas, ko esmu teicis jau kopš sākuma, gribu katru dienu izdarīt visu iespējamo un tad skatīties, kas no tā sanācis. Pat tad, ja brauksim uz maksimuma, izveidot pārsvaru būs grūti. Kopvērtējumā esam otrie, bet atstatums ir pārāk liels, mēs vairs neko nevaram kontrolēt, lai arī aizvien esam cīņā.”

Situāciju lieliski apzinoties, “Toyota” pilots El-Atija šobrīd jau pielieto drošāko taktiku: “Desmito posmu pabeidzām, nezaudējot daudz laika, tikai pusotru minūti, līdz ar to varēsim sākt nākamo dienu no labas pozīcijas. Šajā posmā nesaskārāmies ar plīsušām riepām, mašīna bija vienkārši perfekta un stūrmaņa darbs paveikts labi. Pamazām tuvojamies uzvarai. Negribu uzņemties riskus, bet vienkārši braukt labā tempā. Esam domājuši par uzvaru jau kopš pirmās dienas un neesam šeit, lai uzvarētu atsevišķos posmos. Pagājušajā gadā mēs bijām ātrākie septiņas reizes, bet kopumā palikām otrie, kamēr šoreiz esam uzvarējuši divos posmos, bet kopvērtējumā atrodamies vadībā.”

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati