Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Cīnoties par uzvaru Dakarā, motosportists Praiss jau 30. reizi lauzis kaulus

Juris Grīns
Juris Grīns

Cīnoties par uzvaru Dakarā, motosportists Praiss jau 30. reizi lauzis kaulus
Tobijs Praiss. Foto: motorcycle-usa.com

Motosportists Tobijs Praiss, kurš Dakaras rallija devītajā posmā piedzīvoja smagu kritienu, negadījuma rezultātā lauzis atslēgas kaulu. Pats braucējs atzīmē, ka šī ir jau 30. reizi viņa karjerā, kad gūts lūzums.

"Red Bull KTM" rūpnīcas pārstāvis kritienu piedzīvoja otrdien notikušā posma 155. kilometrā, bija pie samaņas un ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā. Lai gan sākotnēji bija aizdomas, ka austrālietis lauzis abu roku plaukstas locītavas, tomēr atklājās atslēgas kaula lūzums. Tāpat viņš guvis nobrāzumus.

Izrādās, šī ir jau 30. reizi Praisa karjerā, kad viņš lauzis kaulus.

"Tātad, beidzot esmu lauzis savu 30. kaulu," sociālajos tīklos no slimnīcas raksta Praiss. "Neko daudz neatceros no kritiena devītajā ātrumposmā, bet atslēgas kauls diezgan pamatīgi sāpēja, tāpat arī rokas un plecs. Būs nepieciešama operācija. Paldies Semam Sanderlendam un Rikijam Brabekam, kuri apstājās, lai palīdzētu man. Tobrīd nebiju pie saprašanas, bet man stāstīja, ka esat par mani labi parūpējušies."

Praiss pirms negadījuma ieņēma otro pozīciju motociklu klases ieskaitē, tikai minūti zaudējot tā brīža līderim Hosē Ignacio Korneho no "Honda" vienības, un cīnījās par savu trešo uzvaru Dakaras rallijā. Gan Sanderlends, gan Brabeks par palīdzības sniegšanu tika pie laika kompensācijām.

Pēc aizvadītiem deviņiem posmiem līderis bija Korneho, taču arī viņš jau ir piedzīvojis kritienu un izstājies no sacensībām.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...