Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda "Russo Baltic" atkal startēs Montekarlo vēsturisko auto rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas komanda "Russo Baltic" atkal startēs Montekarlo vēsturisko auto rallijā
"Russo Baltic" komandas "Jaguar"
Foto: rbr-team.com

Latvijā bāzētā komanda "Russo Baltic Classic Racing Team" janvārī atkal gatavojas piedalīties Montekarlo vēsturisko auto rallijā. Kopumā sacensībās startēs desmit ekipāžas no Latvijas.

Trīs no tām brauks ar "Jaguar E-Type" automašīnām. Ar 1970. gada modeli startēs komandas vadītājs Iļja Kašins un latviešu autosportists Krišjānis Caune, kā arī Aleksandrs Gentsiss un Igors Cagajevs, bet 1968. gada "E-Type" mašīna būs Dmitrija Lukovņikova un Sergeja Kuzina rīcībā. Savukārt ar 1964. gada "Jaguar Mk II" sacensībās startēs Mihails Tjurins un latvietis Edgars Svencis. Visas šīs ekipāžas pārstāvēs Latviju.

Dalībnieku sarakstā atrodamas vēl vairākas ekipāžas, kas pieteiktas zem Latvijas karoga. 1960. gada "GAZ Volga M21" būs Oļega Borisova un Mihaila Zinovjeva rīcībā, bet Kārlis Miķelsons un Normunds Vuguls brauks ar 1956. gada "Jaguar XK 140 Coupe". Tāpat ierindā būs trīs 1979. gada "BMW 320 I" automašīnas - ar vienu brauks Dmitrijs Marušenkovs un Georgijs Kopiļenko, otru pilotēs Ivans Kaņuka, kura līdzbraucējs starta sarakstā pagaidām nav atrodams, bet trešajā ekipāžā ir Juris Ļisenko un Viktors Poļakovs. Turpat atrodami Agris Staņēvičs un Jānis Kirkovalds ar 1974. gada "VAZ 2103".

Montekarlo vēsturisko auto rallijs notiks no 24. līdz 29. janvārim Francijas dienvidos.

Šobrīd aktīvi notiek tehnikas un braucēju satavošana Montekarlo rallijam. Savukārt, svētdien, 15. decembrī, Biķernieku trasē notiks "Russo Baltic Classic Racing Team" treniņi un oficiālā prezentācija, pirms došanās uz prestižajām vēsturisko auto sacensībām.

Izmantotie resursi:
Russo Baltic Racing Team