Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu ekipāžas budžets dalībai Dakaras rallijā - viens miljons eiro

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuviešu ekipāžas budžets dalībai Dakaras rallijā - viens miljons eiro
Benedikta Vanaga jaunais sacīkšu auto. Foto: Facebook.com/iGo2Dakar

Lietuvietis Benedikts Vanags atteicies no iespējas nākamā gada Dakaras rallijā startēt ar "Toyota" rūpnīcas pilota Fernando Alonso bijušo mašīnu, tā vietā izvēloties braukt ar pilnībā jaunu sacīkšu pikapu. Tādas mašīnas kā viņam būs vēl tikai trim citām rūpnīcas atbalstītajām ekipāžām ekipāžām.

Jau vēstīts, ka uz nākamo Dakaras ralliju Vanagam izdevies vienoties par “Toyota” rūpnīcas atbalstu. Lai gan viņš nebūs viens no oficiālajiem rūpnīcas braucējiem, komanda, kurai dots nosaukums “Toyota Gazoo Racing Baltics” saņems ļoti labas sacīkšu mašīnas ar individuāliem risinājumiem.

Sākotnēji Vanagam piedāvāts startēt ar mašīnu, ko iepriekšējā Dakaras rallijā pilotēja rūpnīcas pilots Fernando Alonso. Tas būtu ļāvis ietaupīt aptuveni 50 tūkstošus eiro, taču lietuviešu sportists izlēmis par labu jaunai tehnikai.

“Dabiski, ka Alonso mašīnai ir lielāka vēsturiska vērtība, bet mums vajag rezultātus,” skaidro Benedikts Vanags. “Šai jaunajai mašīnai vēl nav nekādas vēstures, līdz ar to tā ir praktiskāka izvēle. Dakaras rallijs nav vieglas sacensības, katras no tām uz mašīnu atstāj savas pēdas, tāpēc jaunas tehnikas izvēle šajā gadījumā ir labāks variants.”

Lai gan Vanags neatklāj, cik tieši maksā šis jaunais “Toyota Hilux” pikaps, zināms, ka iepriekš izmantotais spēkrats bijis par 15-20 procentiem lētāks, bet komandas aptuvenais budžets tagad sastāda apmēram vienu miljonu eiro, ieskaitot cenu par mašīnu. Savu pienesumu komandai dod arī stūrmanis Felipe Palemeiru no Portugāles, kurš Dakarā lasīs stenogrammu Vanagam otro gadu pēc kārtas.

Nav noslēpums, ka “Toyota” rūpnīcas komandai būs pati labākā tehnika, bet ar tādām mašīnām kā Vanags vēl startēs tikai daži piloti – Bernhards ten Brinke, Jazīds El Radži un Jakubs Pržigonskis. Līdz ar to šajā reizē lietuvietim būs labākas iespējas nekā jebkad cerēt uz finišu pirmajā desmitniekā. Savukārt viņa iepriekšējo sacīkšu auto pilotēs cits lietuvietis Edvins Juškausks, kurš Dakarā debitēja pērn, bet izstājās sacīkšu vidusdaļā, tobrīd atrodoties 28. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati