Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu autosportists pārsteidz ar lielisku rezultātu Sāremā rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu autosportists pārsteidz ar lielisku rezultātu Sāremā rallijā
Kristers Cimdiņš/Renārs Škenders. Foto: Saaremaa Rally

Par Igaunijas Sāremā rallija uzvarētāju aizvadītajās brīvdienās tika kronēts Georgs Gross, kura rīcībā bija pasaules līmeņa ''Ford Fiesta WRC'' automašīna. Augstāko rezultātu no latviešu sportistiem sasniedza Edgars Balodis/Lāsma Tole (''Mitsubishi Lancer Evo VIII''), kuriem 17.vieta absolūti un septītā EMV7 klasē.

Kristers Cimdiņš/Renārs Škenders. Foto: Saaremaa Rally

Sāremā rallija otrajā dienā sportistiem sestdien bija jāveic septiņi ātrumposmi. Uzvarot sešos no septiņiem ātrumposmiem, pārliecinošu uzvaru svinēja Georgs Gross ar ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu. Šī Grosam bija piektā uzvara Sāremā rallijā. Otro vietu izcīnīja Georgs Linamā (''Volkswagen Polo GTI R5''), bet trešais Egons Kaurs ar ''Ford Fiesta Proto''. Starp 2WD klases automašīnām augstāko vietu (desmito) izcīnīja Roberts Virves (''Ford Fiesta Rally4'').

No latviešu braucējiem augstāko vietu izcīnīja Edgars Balodis/Lāsma Tole (''Mitsubishi Lancer Evo VIII''), kuriem 17.vieta absolūti un septītā EMV7 klasē. Lielisks rezultāts Kristeram Cimdiņam/Renāram Škenderam (BMW 330i). Šis ekipāžai bija tikai sestais rallijs karjerā (vēl ekipāžas kontā ir vairāki minirallija posmi) un pirmais Sāremā rallijā. Neskatoties uz spēcīgo konkurenci EMV7 klasē (uz starta izgāja 23 automašīnas, no kurām 22 bija BMW), Cimdiņš izcīnīja 23.vietu absolūti un trešo vietu klasē!

Diemžēl trešā latviešu ekipāža Aleksandrs Jakovļevs/Valērijs Maslovs noslēdzošajā devītajā ātrumposmā piedzīvoja avāriju.

Visi rezultāti - ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed