Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs triumfē visos Gvadalupes rallija ātrumposmos

Juris Grīns
Juris Grīns

Sebastjēns Lēbs nedēļas nogalē eksotiskajā Gvadalupes salā aizvadīja rallija sacensības "Rallye National des Grands-Fonds" un uzvarēja visos ātrumposmos.

Lēbs šogad tradicionālajā rallijā vēl nebija startējis ne reizi, bet, pirms tam iepazinis Gvadalupi no cita skatupunkta, vēlējās izmēģināt šīs salas ceļus arī pie sacīkšu auto stūres.

Vietējā čempionāta otrajā posmā "Rallye National des Grands-Fonds" trīs dienās bija jāveic 16 ātrumposmi, pamatā pa asfaltu, bet to kopējais garums sastādīja 105 kilometrus. Sākotnēji bija plānots par vienu ātrumposmu vairāk, bet SS11 tika atcelts drošības apsvērumu dēļ. Uz starta izgāja 31 ekipāža, no kurām līdz finišam aizbrauca 18.

Lēbs uz starta stājās ar "Škoda Fabia RS Rally2" automašīnu, bet stenogrammu viņam lasīja dzīvesbiedre Lorēna Godija. Ekipāža favorītes statusu apliecināja pilnībā un uzvarēja visos 16 ātrumposmos.

Pēc diviem ātrumposmiem uz otro vietu bija pacēlies 2004. un 2007. gada Eiropas rallija čempions Žans-Žozefs Simons ("Porsche 991 GT3 Cup"), taču SS3 izstājās elektronikas problēmu dēļ. Vēlāk viņš sacīkstes turpināja, nākamajās divās dienās visos ātrumposmos uzrādot otro vai trešo labāko laiku, taču finišā tas neļāva pacelties augstāk par 15. pozīciju.

Finišā Lēbs par vairāk nekā četrām minūtēm uzveica tuvāko sekotāju Stefanu Negri ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kamēr gandrīz sešas minūtes atpalika Rodrige Teodors ("Volkswagen Polo GTI R5").

Rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv