Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Solbergs noraidījis piedāvājumu startēt "M-Sport" komandā ar "Rally1" klases auto

Juris Grīns
Juris Grīns

Solbergs noraidījis piedāvājumu startēt "M-Sport" komandā ar "Rally1" klases auto
Olivers Solbergs. Foto: Honza Fronek

Rallija pilots Olivers Solbergs uz šo sezonu saņēmis piedāvājumu startēt "M-Sport Ford" komandā ar vadošās klases "Rally1" mašīnu, tomēr, pēc paša sportista vārdiem, to nav pieņēmis. Visticamāk gan savus startus pašam arī nāktos apmaksāt.

Solbergs šogad turpina dalību WRC2 kategorijā, kur saņem "Škoda Motorsport" rūpnīcas atbalstu. Sezona viņam sākusies lieliski. Montekarlo rallijā startējis ārpus ieskaites, Zviedrijas posmā braucējs guva spožu uzvaru.

Jau starpsezonā tika baumots, ka Solbergs kandidē uz vietu "M-Sport Ford" sastāvā un varētu braukt vadošajā WRC klasē. Tagad viņš pats apstiprina, ka šāds piedāvājums bijis, tomēr sportists to noraidījis.

"Lēmums nepavisam nebija viegls," norvēģu televīzijai NRK sacīja 22 gadus vecais Solbergs. "Tas bija 50 pret 50. Varēja būt arī otrādi."

2003. gada WRC čempiona Petera Solberga dēls neslēpj, ka šo lēmumu ietekmējusi viņa līdzšinējā pieredze pie "Rally1" auto stūres. 2022. gadā iespēju startēt vadošajā kategorijā daļā no posmiem deva "Hyundai" rūpnīcas komanda, tomēr pēc sezonas beigām līgumu ar viņu nepagarināja. Augstākais rezultāts sezonā bija gūtā ceturtā vieta Beļģijas posmā. Pēc šīs pieredzes esot bijis psiholoģiski smags periods.

"Es toreiz pat uz 30 minūtēm biju aizgājis pie psihologa," atklāj Solbergs. "Domāju, ka neviens ģimenē mani šādu iepriekš nebija redzējis. Vienmēr uzskatīju, ka psihologi ir kaut kāda sasodīti stulba lieta. Nolēmu, ka vismaz jāpamēģina. Pats nevarēju tikt galā ar domām. Nodomāju, ka jāaiziet un jāuzprasa jautājumi, kas nomāc manu prātu."

Solbergs WRC2 ieskaitē startēs arī nākamajā pasaules čempionāta posmā, kas marta beigās notiks Kenijā.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

     [+] [-]

, 2024-03-12 11:52, pirms 2 mēnešiem
Kā latvieši saka - labāk pirmajam ciematā, nekā otrajam pilsētā ...