Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuvietis Vanags ar iespaidīgu ātrumu Dakaras posmā finišē "Top 10"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuvietis Vanags ar iespaidīgu ātrumu Dakaras posmā finišē "Top 10"
Benedikts Vanags. Foto: Facebook.com/BenediktasVanagas

Francūzis Stefans Petransels izcīnījis uzvaru Dakaras rallija devītajā posmā, kamēr viņa galvenie konkurenti piedzīvoja neveiksmes, līdz ar to “X-raid Mini” komandas pilota ekipāža šobrīd palielinājusi pārsvaru kopvērtējumā. Pirmajā desmitniekā izdevās finišēt Bendiktam Vanagam, kurš kopvērtējuma tabulā saglabājis 12. pozīciju.

465 km garajā ātrumposmā, kas startēja un finišēja Saūda Arābijas robežpilsētā Neomā, Petransels brauca ļoti pārliecinoši, taču tā viņam ir tikai pirmā uzvara kādā no posmiem šī gada sacīkstēs. “Toyota” pilots Nāsirs El-Atija, kurš pirms šīs dienas bija vien sešas minūtes aizmugurē, divas reizes pārdūra riepu, kā arī ekipāža kļūdījās navigācijā. Lai gan finišā tika sasniegta otrā vieta, Petranselam tika pazaudētas 12 minūtes. Trešo vietu guva viņa komandas biedrs Žinels de Viljē, kamēr “X-Raid Mini” braucējs Karloss Sainss bija spiests apstāties, lai atrisinātu problēmas ar bremzēm, finišēja aiz “Top 10” un pazaudēja 22 minūtes.

Šobrīd līdz Dakaras rallija beigām atlikuši vairs tikai trīs posmi, līdz ar to Petransela iekrātais 18 minūšu pārsvars kopvērtējumā pār El-Atiju ir gana nopietns pieteikums ceļā uz jau 14. uzvaru šajās sacensībās. Sainss pēc šodienas piedzīvojumiem aizvien trešais, bet no līdera atpaliek jau vairāk par stundu.

Lieliska diena Benediktam Vanagam, kurš šajā posmā sasniedza desmito vietu, bet kopvērtējumā noturējies 12. pozīcijā. Priekšā esošajam Sirilam Desprē ir tikai divu minūšu pārsvars, kamēr desmitajā pozīcijā esošais Kristians Laveljē ir 18 minūtes priekšā lietuvietim.

Jau vēstīts, ka Sebastjēns Lēbs pēc astotajā posmā piedzīvotajām problēmām šodien sacensības neturpināja.

Smago mašīnu vērtējumā, ar nelielu pārsvaru pār “Kamaz” komandas sportistiem, uzvaru guva Martins Maciks, kurš šajās sacīkstēs piedalās ar “Iveco” markas auto. Ajrats Mardījevs ieņēma otro vietu, bet kopvērtējuma līderis Dmitrijs Sotņikovs bija trešais – abi zaudēja vairāk par divām minūtēm. Sotņikovs tagad 45 minūtes priekšā Antonam Šibalovam, kamēr Mardījevs ir trešais. Tikai liela neveiksme varētu atturēt “Kamaz” no piektās uzvaras Dakaras rallijā pēc kārtas.

Motociklu ieskaites spilgtākais notikums šodien bija līdzšinējā vicelīdera Tobija Praisa kritiens. KTM rūpnīcas sportists, kurš divreiz uzvarējis Dakaras rallijā, bija tikai minūti aiz līdera Hosē Ignacio Korneho, rādīja labu ātrumu, bet ātrumposma pirmajā daļā smagi krita, kā rezultātā ar rokas locītavas un pleca traumu tika nogādāts slimnīcā.

Devītajā posmā dominēja “Honda” komanda, uzvaru izcīnot Kevinam Benavidesam, otro vietu ieņemot Rikijam Brabekam, kurš saņēma laika kompensāciju par palīdzības sniegšanu Praisam, bet trešais bija Korneho. Viņš aizvien vadībā kopvērtējumā, kur pašlaik 11 minūtes atpaliek Benavidess, bet trešais, zaudējot 14 minūtes, ir Sems Sanderlends no KTM.

Dakaras rallija kopvērtējums pēc 9. posma

Automobiļi:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Stephane PeterhanselMini34hr26m16s
2.Nasser Al-AttiyahToyota17m50s
3.Carlos SainzMini1hr02m25s
4.Jakub PrzygonskiToyota2hr16m30s
5.Nani RomaProdrive2hr42m38s

Smagie automobiļi:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Dmitry SotnikovKamaz37hr42m49s
2.Anton ShibalovKamaz45m03s
3.Airat MardeevKamaz1hr13m05s
4.Ales LopraisPraga1hr30m15s
5.Martin MacikIveco1hr49m09s

Motocikli:

VietaBraucējsMotociklsRezultāts
1.Jose Ignacio CornejoHonda36h51m00s
2.Kevin BenavidesHonda11m24s
3.Sam SunderlandKTM14m34s
4.Ricky BrabecHonda17m26s
5.Joan BarredaHonda29m00s

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2021-01-12 20:37, pirms 3 gadiem
Kamaz rūpnīca pastāv tikai, lai piedalītos Dakārā?