Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

F1 pilots Sainss nonāk Dakaras rallija tiesnešu uzmanības centrā

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 pilots Sainss nonāk Dakaras rallija tiesnešu uzmanības centrā
Foto: Motorsport.com

Dakaras rallija tiesneši izmeklējuši "Formula 1" pilota Karlosa Sainsa rīcību Dakaras rallijā, kurā piedalās viņa tēvs. Par it kā izdarīto pārkāpumu gan nekādas sankcijas nav piespriestas.

Vienā no iepriekš notikušajiem posmiem Karlosa Sainsa seniora elektrisko "Audi" bija piemeklējušas tehniskas problēmas un ekipāža apstājās, lai saviem spēkiem veiktu remontdarbus piekarei. Viņa dēls Karloss Sainss juniors bija ieradies notikuma vietā un procesu vēroja no malas, bet, kad ekipāža gatavojās turpināt ceļu, palīdzēja aizvērt automašīnas durvis pilota pusē.

Šī rīcība pievērsa FIA sporta delegātu uzmanību, un tie vēlāk par Sainsa juniora darbībām ziņoja tiesnešiem. Šajā gadījumā noteikumi nosaka, ka braucēji nedrīkst saņemt palīdzību no komandas kilometra rādiusā ap mašīnu, izņemot atsevišķus gadījumus. Vēlāk tika skaidros, ka Sainss juniors neietilpst "Audi" komandā, bet tiesneši satraucās, kā šis starpgadījums varēja izskatīties no malas.

"Tiesneši atzīmē, ka autosporta sabiedrības pārstāvju rīcībai nevajadzētu raisīt šaubas," teikts paziņojumā. "Autosportā pazīstamas personības rāda piemēru visiem pārējiem. Jāpiebilst, ka Dakaras rallijs ir FIA pasaules rallijreida čempionāta posms. Godīga tiekšanās pēc rezultāta un sportisko principu ievērošana ir īpaši svarīga. Un svarīgi ir ievērot ne tikai rakstītos noteikumus. Tāpat ir svarīgi izvairīties no situācijām, kas var radīt šaubas. Jo attiecības starp tēvu un dēlu būtu grūti uzskatīt par pilnīgi nesaistītām."

Karloss Sainss seniors otrdien devītajā Dakaras rallija posmā avarēja. Lai gan sākotnēji bija cerība turpināt sacīkstes, ekipāža no tām tomēr ir izstājusies.