Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ekipāža no Latvijas startē Itālijas rallija čempionāta finālposmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ekipāža no Latvijas startē Itālijas rallija čempionāta finālposmā
Itālijas čempiona Andreā Kruņolas ekipāža. Foto: iltornante.it

Andreā Kruņola nedēļas nogalē guva uzvaru "Rally Due Valli 2022" sacensībās un kļuva par Itālijas rallija čempionu. Tāpat uz starta izgāja viena ekipāža no Latvijas.

Šosezon Kruņola pārstāvēja “Movisport” komandu un startēja ar “Citroën C3 Rally2” automašīnu. Aizvadīto septiņu posmu laikā viņa rezultāti bija teicami – uzvaras četros rallijos, bet pārējos trīs sasniegta otrā vieta.

“Rally Due Valli” ietvaros Veronas apkaimē bija jāveic 11 asfalta ātrumposmi, kuru kopgarums sastādīja 93 kilometrus. Pirmajā dienā tika veikti trīs dopi, Kruņola bija kļuvis par līderi jau pēc pirmā no tām un saglabāja vadību līdz finišam. Viņam izdevās sasniegt labākos rezultātus pilnīgi visos ātrumposmos.

Tuvākais sekotājs Džiandomeniko Baso finišā zaudēja 40 sekundes, bet trešo vietu izcīnīja Stefano Albertini, kurš bija 1 minūti un 19 sekundes lēnāks. Ceturtajā vietā ierindojās krievu pilota Nikolaja Grjazina ekipāža, kas mēneša otrajā pusē plāno piedalīties pasaules čempionāta asfalta posmā Spānijā.

Itālijas rallija čempionāta absolūtās ieskaites kopvērtējumā Kruņola šogad pārliecinoši uzveicis Damiano de Tomaso, kurš pēdējā posmā guva vien sesto vietu. Trešais kopvērtējumā Baso, kurš pēdējā posma laikā pakāpās par divām pozīcijām uz augšu.

Aizvadot pirmās sacensības kopš Eiropas čempionāta Polijas posma jūnijā, uz starta “Rally Due Valli” izgāja Latviju pārstāvošie Dmitrijs Feofanovs un Normunds Kokins. Pirmo reizi viņi startēja ar “Peugeot 208 Rally4” automašīnu. Kopējos rezultātos tika ieņemta 61. pozīcija, bet savā “Rally4” klasē izcīnīta 13. vieta un uzvarētājam zaudētas 13 minūtes. Trīs dopos savas klases ietvaros Feofanovs/Kokins iekļuva pirmajā desmitniekā.

"Rally Due Valli 2022" rezultāti:

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati