Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē avārijā vaino plīsušo riepu un savu neuzmanību

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē avārijā vaino plīsušo riepu un savu neuzmanību
Sebastjēns Ožjē. Foto: Honza Fronek

Sebastjēns Ožjē nav laicīgi pamanījis, ka mašīnai ir caura viena no riepām, kas arī noveda pie avārijas Grieķijas WRC posma noslēdzošajā ātrumposmā. "Toyota" pilotam tomēr izdevās sasniegt finišu un nezaudēt punktus, kas tika izcīnīti pēc sestdienas ātrumposmiem.

Ožjē pēc piektdienas un sestdienas cīņām ieņēma trešo vietu, par ko pienācās 13 punkti. Tomēr tie tiktu zaudēti, ja astoņkārtējais WRC čempions svētdien nesasniegtu finišu. Sportists bija ceļā uz otro vietu, kad pēdējā ātrumposmā avarēja. Vēlāk viņš paskaidroja, kas novedis pie šāda iznākuma.

"Ārumposmā bija pilns ar akmeņiem," skaidro Ožjē. "Tas notika vietā, kur jānoīsina līkums, kas ir pilns ar akmeņiem, un tas ir centimetru jautājums, izdosies trāpīt uz pareizajiem vai nē. Pārāk vēlu sapratu, ka esmu pārsitis riepu. Tajā vietā ātrums bija diezgan liels, nevarēju nobremzēt un iegriezties līkumā, kā rezultātā uzmetu kūleni. Par laimi, mašīnu izdevās salabot, jo neizskatījās pārāk labi, viens ritenis gandrīz bija nolūzis. Nebiju pārliecināts, ka izdosies to saremontēt. Bet tas nostrādāja un varēju vismaz kaut ko saglābt. Man nesagādā problēmas uzņemties atbildību par šo avāriju pēc pārsistas riepas un to, ka pietiekami ātri nenoreaģēju, neapstājos un to nenomainīju."

Tikmēr tiesneši Ožjē piešķīra nosacītu 30 tūkstošu eiro sodu uz diviem gadiem par izteikumiem, ko viņš TV kameras priekšā sacīja pēc piektdienas pirmā ātrumposma. Pieredzējušais braucējs ieteica palielināt laika atstarpi starp mašīnām, jo trasē esošie putekļi nepaspēja nosēsties.

"Ir kaitinoši skatīties, ka čempionāts tā arī neko neiemācās," sacīja Ožjē. "Mēs prasījām. Zinājām, ka būs putekļi. Tie ilgi paliek gaisā. Viņi saka, nē. Kas darās viņu galvās? Nekas! Trakums."

Vēlāk starp startējošajiem tika noteikts četru minūšu intervāls, taču Ožjē turpmāk būs jāpiedomā pie izteikumiem organizatoru virzienā, lai izvairītos no reālas soda naudas.

"Hyundai" komanda Grieķijas posmā izcīnīja pirmās trīs pozīcijas, uzvaru izcīnot kopvērtējuma līderim Tjerī Noivilam, aiz kura ierindojās Danijs Sordo un Ots Tanaks. Visvairāk punktus nedēļas nogalē savāca Noivils. Tagad kopvērtējumā Tanaks ir otrais un atpaliek 34 punktus, kamēr jau 38 punktus atpaliek Ožjē.

WRC kopvērtējums:

Grieķijas posmā par "Junior WRC" klases čempionu kļuva igauņu pilots Romets Jurgensons, kamēr "WRC Masters Cup" kopvērtējumā pirmo vietu nodrošināja Armins Kremers.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv