Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc negadījuma testos Lēbs atsauc dalību Abū Dabī rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc negadījuma testos Lēbs atsauc dalību Abū Dabī rallijā
Sebastjēns Lēbs. Foto: BRX

Pēc tam, kad testu laikā cieta viens no mehāniķiem, Sebastjēns Lēbs un viņa pārstāvētā BRX komanda atsauca dalību no šobrīd notiekošā rallijreida "Abu Dhabi Desert Challenge".

“Bahrain Raid Xtreme” vienība aktīvi gatavojas startam Dakaras rallijā, kas notiks jau janvārī. Komandā turpinās startēt panākumiem bagātais Lēbs, kurš pagaidām vēl savu panākumu sarakstam uzvaru “Dakarā” nav pievienojis. Šajās dienās Apvienotajos Arābu Emirātos notiek FIA Pasaules kausa priekšpēdējais posms, dalība kurā Lēbam un viņa komandai bija plānots kā daļa no sagatavošanās procesa.

Negadījums noticis Dubaijā, kur tobrīd pirms sacīkstēm komanda veikusi testus. Mehāniķis pildījis sacīkšu mašīnā degvielu, kad tā uzliesmojusi, rezultātā izraisot cietušajam smagus apdegumus. Nekavējoties tika izsaukti paramediķi un mehāniķis nogādāts vietējā slimnīcā, savukārt pēc tam aiztransportēts uz īpašu apdegumu ārstēšanas klīniku Dubaijā, kur turpina atlabt.

BRX vadība, pēc sarunām ar sportistiem un komandas darbiniekiem, pieņēma lēmumu atsaukt dalību “Abu Dhabi Desert Challenge”. Sākotnējais plāns paredzēja šajās sacīkstēs startēt ar divām 2022. gada specifikācijas “Prodrive Hunter T1+” automašīnām, no kurām otru būtu bijis jāpilotē Nani Romam.

No pasaules vadošajiem rallijreida braucējiem Abū Dabī startē Nāsirs El Atija, Jazīds El Radži, Lusio Alvaress, Jakubs Pržigonskis, Deniss Krotovs, Eriks van Lūns, Martins Prokops un Halids El Kasīmī. Rallijs noslēgsies 11. novembrī.

FIA Pasaules kausa ietvaros decembra pirmajā pusē Saūda Arābijā vēl notiks “Hail Rally”, kas būs pēdējā iespēja sacīkšu režīmā sagatavoties startam tajā pašā valstī pēc tam notiekošajam Dakaras rallijam.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati