Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Rally Elektrėnai'' uzvaru svin latviešu SRT komandas pilots Grjazins, Vorobjovam izstāšanās

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Rally Elektrėnai'' uzvaru svin latviešu SRT komandas pilots Grjazins, Vorobjovam izstāšanās
Nikolajs Grjazins
Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Lietuvas ''Rally Elektrėnai'' pārliecinošu uzvaru izcīnījis latviešu SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins (''Škoda Fabia R5''), kamēr otro vietu izcīnīja lietuvietis Vaidotas Žala (''Škoda Fabia R5''), kuram stūrmanis ir Andris Mālnieks. Tikmēr vienīgā latviešu ekipāža Jānis Vorobjovs / Ivo Pūķis (''BMW M3'') bija spiesti izstāties.

''Rally Elektrėnai'' bija ne tikai Lietuvas rallija čempionāta 4.posms, bet arī sestais Polijas rallija čempionāta posms, kurā kopā uz starta izgāja 57 ekipāžas. Latviju šajā rallijā pārstāvēja tikai viena ekipāža Jānis Vorobjovs / Ivo Pūķis (BMW M3). Jāatzīmē, ka kopā uz starta izgāja 13 R5 automašīnas, kas priekš Baltijas rallijiem ir ļoti liels skaits.

Rallijs sākās piektdien ar diviem superspeciālajiem ātrumposmiem (kopā 2,04 km), pēc kuriem vadībā bija polis Miko Marčiks (''Škoda Fabia R5''). Sekundi viņam zaudēja šī brīža Somijas rallija čempionāta otrās vietas ieguvējs Tēmu Asunmā (''Škoda Fabia R5''). Astotais bija Žala (+5,0), bet 18.vietu absolūti un pirmo LARČ5 klasē ieņēma Vorobjovs.

Otrajā dienā sportistiem bija jāveic 14 ātrumposmi. Pēc pirmās sekcijas vadību pārņēma Grjazins, kuram deviņas sekundes zaudēja Žala/Mālnieks (''Škoda Fabia R5''). Diemžēl pēc piektā posma tehnisku iemeslu dēļ spiests izstāties bija Vorobjovs, kurš tobrīd cīnījās par LARČ5 klases uzvaru.

Turpinājumā Žala pārsita riteni, kā arī lielā ātrumā sagriezās, tādējādi zaudējot daudz laika un tobrīd zaudējot otro vietu. Noslēdzošajos posmos ļoti ātrs turpināja būt Grjazins, kurš arī beigās izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Līdz pat pēdējam posmam otrajā vietā turējās Asunmā, taču pirms pēdējā posma soms tehnisku problēmu dēļ izstājās. Tas otro vietu ļāva izcīnīt Žalam, kurš Grjazinam zaudēja pusotru minūti (+1:33.5). Trešo vietu izcīnīja igaunis Egons Kaurs (''Ford Fiesta Proto'') (+1:45.10).

Uz starta izgāja vēl viena latviešu komanda ASRT, bet diemžēl tās pilots Dmitrijs Feofanovs, kurš tobrīd cīnījās par goda pjedestālu LARC2 klasē, piedzīvoja avāriju un nespēja sasniegt finišu.

Noslēdzošais Lietuvas rallija čempionāta posms ''Rally Classic 2018'' notiks 6.oktobrī.

Visi rezuzltāti ŠEIT.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Gryazin NikolayŠkoda Fabia R554:11.50
2.Žala VaidotasŠkoda Fabia R5+1:33.50
3.Kaur EgonFord Fiesta Proto+1:45.10
4.Marczyk MikołajŠkoda Fabia R5+2:15.70
5.Kołtun JarosławFord Fiesta R5+2:25.90
6.Habaj ŁukaszŠkoda Fabia R5+2:30.60

Izmantotie resursi:
LRČ