Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Austrālijas WRC rallijā vadībā Hirvonens, Lēbs un Ožjē piedzīvo avārijas (+video)

Austrālijas WRC rallijā vadībā Hirvonens, Lēbs un Ožjē piedzīvo avārijas (+video)
Sebastjana Lēba mašīna pēc avārijas

Aizvadīta Austrālijas WRC rallija pirmā diena, pēc kuras vadībā atrodas somu rallijs braucējs Miko Hirvonens. Neveiksmīgi rallijs iesācies Sebastjanam Lēbam un Sebastjanam Ožjē, kuri abi piedzīvoja avārijas un izstājās.

Rallija dalībniekus Austrālijā pārsteidza lietus, kurš lija gan naktī, gan pirmo posmu laikā. Par pirmo neveiksminieku slidenajā trasē kļuva Kens Bloks, kurš piedzīvoja avāriju jau pirmajā posmā. Nākamajā dopā ātrākais bija Peters Solbergs, bet Lēbs pieļāva kļūdu un avarēja. ''Dopa laikā paskatījos uz starpposma laikiem. Pārsvarā gaidu, kamēr starpposma rezultātus man pasaka stūrmanis, taču šoreiz paskatījos es un pazaudēju koncentrāciju. Minētajā līkumā iebraucu pārāk ātri (ap 90 km/h) un avarēju,” savu izstāšanos komentēja Lēbs.

Ekstremālās pārvērtības - Lēba auto trīs stundu laikā jau salabots un gatavs startam

Arī nākamajos posmos daudzi sportisti saslīdēja (P.Solbergs trīs reizes), kā arī daži bija spiesti izstāties. Šo sportistu vidū bija arī Jevgēņijs Novikovs (ieskrēja akmenī), kā arī Sebastjans Ožjē, kurš, būdams rallija līderis, avarēja sestajā posmā (ieskrēja kokā). Jāatzīmē, ka no 30 startējušajām ekipāžām šodien finišu nesasniedza desmit ekipāžas, taču noteikti rīt vairums no tām turpinās ralliju pēc Superrally sistēmas. Visticamāk, šo braucēju vidū būs arī Lēbs un Ožjē, lai arī šobrīd vēl nav zināms, vai abus sportistus rīt pielaidīs pie starta.

Līdz ar to pēc pirmās dienas vadībā atrodas abi ''Ford” komandas braucēji, kuriem seko brāļi Solbergi. Rīt sportistiem būs jāveic desmit ātrumposmi.

Lēba avārija:

Austrālijas WRC rallija rezultāti pēc pirmās dienas:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.M.HirvonensFord Fiesta RS WRC1:17:11.2
2.J.M.LatvalaFord Fiesta RS WRC+7.0
3.P.SolbergsCitroen DS3 WRC+44.3
4.H.SolbergsFord Fiesta RS WRC+2:26.9
5.M.VilsonsFord Fiesta RS WRC+3:03.1
6.H.Al.KasimiFord Fiesta RS WRC+4:47.3
7.H.PadonsSubaru Impreza WRX STi+5:19.7
8.M.KoščuskoMitsubishi Lancer Evo X+6:39.9
9.A.Saļuks jr.Mitsubishi Lancer Evo IX+7:10.4
10.B.GueraMitsubishi Lancer Evo IX+8:28.3

Izmantotie resursi:
World Rally Championship


Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

Turpinoties spraigai cīņai par uzvaru, Rovanpera līderis Portugāles rallijā

Šobrīd četras ekipāžas spraigi cīnās par uzvaru pasaules rallija čempionāta piektajā posmā Portugālē, bet pēc piektdienas ātrumposmiem vadībā atrodas Kalle Rovanpera, kuram tikai sekundi zaudē Sebastjēns Ožjē. Turpat aizmugurē arī Takamoto Katsuta un Ots Tanaks.
Ronalds Baldiņš. Foto: QNIGAN Rallycross Media
1

Baldiņš uzvar "RallyX" pirmajā posmā

Piektdien Zviedrijā aizvadīts RallyX seriāla pirmais posms. Sezona sākusies ar Ronalda Baldiņa izcilu sniegumu CrossCar klasē, kā arī Mārča Martinova debiju pilnpiedziņas salonauto klasē.