Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

P.Solbergs ar ''Peugeot'' debitēs leģendārajā Montekarlo IRC; varbūt arī Raikonens

P.Solbergs ar ''Peugeot'' debitēs leģendārajā Montekarlo IRC; varbūt arī Raikonens
Peters Solbergs šogad aizvadīja lielisku sezonu
Foto: www.pettersolberg.com

Bijušais pasaules čempions rallijā, norvēģu pilots Peters Solbergs, braucot ar ''Peugeot'' automašīnu, janvārī piedalīsies ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla 2011. gada sezonas atklāšanas posmā, kurš norisināsies leģendārajos Montekarlo ceļos.

Dalība šajā rallijā 36 gadus vecajam sportistam, kurš 2003. gadā kļuva par pasaules čempionu, būs debija IRC seriāla ietvaros. Kā zināms, 2011. gada sezona, tāpat kā pēdējos divus gadus, tiks atklāta leģendārajā Montekarlo rallijā, kurš norisināsies no 19. līdz 22. janvārim. ''Biju ļoti pārsteigts, kad Olivjē Kesnesls (''Citroen Racing'' un ''Peugeot Sport'' direktors) sazinājās ar mani un jautāja, vai nevēlos būt viņa komandas īpašais viesis, janvārī braucot Montekarlo rallijā. Protams, ka pieņēmu šo piedāvājumu! Komanda nolīga mani, lai šajā posmā nodrošinātu tai labu rezultātu. Man tas nozīmē daudz – papildu kilometri manā sportista karjerā un jauna pieredze, jo es vēl nekad neesmu braucis IRC ietvaros. Tāpat dažus posmus rādīs tiešraidēs, kas būs aizraujoši,'' iesāk Solbergs, kurš šogad WRC sezonu kopvērtējumā noslēdza 2. vietā.

Interesanti, ka Solbergam vēl nekad Montekarlo ielās nav izdevies uzvarēt, pat tad, kad posms vēl notika WRC ietvaros. Pagaidām sportists vēl nav izlēmis plānus nākamajam gadam, taču viņš nedomā aizvadīt pilnu IRC sezonu. ''Tas būs tikai viens rallijs, un man nav plānu saistībā ar IRC. Mans mērķis joprojām ir WRC un 2011. gadā cīnīties par čempiontitulu,'' piebilda Solbergs.

Vērts pieminēt, ka nākamgad Montekarlo rallijam apaļa jubileja – pirmo reizi rallijs šeit notika pirms 99 gadiem (1911.g.), tātad janvārī tiks atzīmēta 100. jubileja. Jāatzīmē, ka kopumā Montekarlo rallijs norisināsies jau 79. reizi. Posma organizatori septembrī paziņoja, ka, ņemot vērā rallija jubileju, dalībnieki šim posmam varēs pieteikties par velti. Taču maksimālais dalībnieku skaits būtu 100 ekipāžas. Tādējādi organizatori cerēja piesaistīt ļoti kuplu skaitu amatieru braucēju, kas būtu kā sastāvdaļa no minētā jubilejas pasākuma. Tas viņiem izdevās, pat vairāk nekā gaidīts, jo dalību bija pieteikušas vairāk nekā 250(!) ekipāžu. Organizatoriem diemžēl daudziem bija jāatsaka, un tas tagad pamudinājis viņus apsvērt domu nākamgad dalībnieku skaitu palielināt līdz 150 ekipāžām. 2011. gada rallijam pieteikuma termiņš bija 6. decembris, pagaidām vēl nav zināma pilna starta liste.

Bez Solberga Montekarlo ielās janvārī brauks arī tādi pazīstami piloti kā Stefāns Sarazāns (35, bijušais F1 un ''Le Mans'' braucējs), Gajs Vilkss (29) un Andreass Mikelsens (21), kuriem būs debija jaunu komandu rindās (attiecīgi ''Peugeot UK'' un ''Škoda UK''), beļģu talants Tjerī Noivils (22), Tonijs Gārdemaisters (35), kurš šogad brauca arī Talsu rallijā, Fredijs Loikss (40), Juho Hanninens (29), kurš kopā ar komandu (''Škoda'') uzsāks ceļu čempiontitula un konstruktora kausa aizstāvēšanai, Jans Kopeckis (28), arī septiņkārtējā WRC čempiona Sebastiana Lēba stūrmanis Daniels Elena u.c. Tāpat pastāv iespēja, ka rallijā piedalīsies arī Kimi Raikonens (31), kā arī franču leģendas Didjē Oriols (52) un Fransuā Delekūrs (48), savukārt nebrauks 2009. gada IRC čempions Kriss Mīke (31).

IRC rallija 2011. gada sezonas kalendārs

DatumsValstsRallijsSegums
1.19.-22. janvārisMonakoRallye Monte Carloasfalts/sniegs
2.4.-6. martsArgentīnaRally de los Alercesgrants
3.14.-16. aprīlisSpānijaRally Islas Canariasasfalts
4.6.-8. maijsFrancijaTour de Corseasfalts
5.23.-25. jūnijsBeļģijaGeko Ypres Rallyasfalts
6.14.-16. jūlijsPortugāleSata Rallye Acoresgrants
7.4.-6. augustsPortugāleRali Vinho Madeiraasfalts
8.26.-28. augustsČehijaBarum Czech Rally Zlinasfalts
9.9.-11. septembrisUngārijaMecsek Rallyeasfalts/grants
10.22.-24. septembrisItālijaRallye Sanremoasfalts
11.14.-16. oktobrisSkotijaRACMSA Rally of Scotlandgrants
12.3.-5. novembrisKipraCyprus Rallyasfalts/grants

Izmantotie resursi:
www.ircseries.com
www.autosport.com


, 2010-12-08 15:19, pirms 13 gadiem
galvenais, lai ir laba vērošana pa TV, jo IRC bieži vien ir vēl trakāk nekā WRC. Ja piedalās visi uzskaitītie, cīņas varētu būt līdz pēdējam līkumam.
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.