Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanim un Nitišam neveiksmīgs Kanādas rallijkrosa posms

Baumanim un Nitišam neveiksmīgs Kanādas rallijkrosa posms
Foto: Baumanis Motorsport Photogrpahy

Svētdien Kanādas pilsētā Truārivjerā noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta septītais posms World RX of Canada. 16 dalībnieku konkurencē jaudīgākās pilnpiedziņas Supercar ieskaites klases kvalifikāciju kopvērtējumā gan Reinis Nitišs, gan Jānis Baumanis nespēja kvalificēties sacensību pusfinālam.

Tāpat kā pirmajā dienā, Nitišs turpināja cīnīties ar dažādām tehniskām ķibelēm, kā rezultātā trešajā kvalifikācijā viņš ierindojās 13. vietā, bet ceturtajā - 11. vietā, kas nozīmēja to, ka sportists nekvalificējas sacensību pusfinālam. “Svētdien abās kvalifikācijas kārtās izdevās veikt tīru braucienu bez kļūdām, tomēr tehniskā ziņā vēl esam tālu no konkurentiem. Strādāsim un mēģināsim atrast risinājumus, lai sniegums uzlabotos, tomēr tas nebūs ne viegli, ne arī ātri izdarāms. Paldies visiem līdzjutējiem par atbalstu!" pēc sacensībām stāsta jēkabpilietis Reinis Nitišs.

Diemžēl arī Jānis palika ārpus pusfināla. Devītais labākais rezultāts svētdienas rīta treniņbraucienos bija skaidrs apliecinājums, ka ātrums ir un Jānis jau sesto reizi šajā sezonā varētu startēt pasaules čempionāta pusfinālā, tomēr trešais kvalifikācijas brauciens ieviesa negaidītas un nevēlamas korekcijas (apšaubāma diskvalifikācija), un pat teicams sniegums pēdējā kvalifikācijā, kad Jānis uzvarēja savā braucienā un attiecīgās kvalifikācijas summā uzrādīja devīto labāko rezultātu, nespēja situāciju vērst par labu. Finišā 15.vieta.

Dramatiski notikumi risinājās finālā. Vispirms īsi pirms fināla noskaidrojās, ka Baumaņa komandas biedram Timerzjanovam (pusfinālā izcīnīja otro vietu) par kontaktu ar Topi Heikinenu pienākas diskvalifikācija, kas tādējādi finālā ļāva iekļūt rezervistam Timijam Hansenam.

Finālā slapjā trasē ilgu laiku vadībā turējās Andreas Bakeruds un Hansens, taču drīz vien Hansens devās džokerī. Atgriežoties trasē, viņš saglabāja otro vietu, taču vēlāk, kad džokerī devās Bakeruds, viņam neizdevās apsteigt Hansenu un izvirzīties sacensību vadībā. Turpinājumā nekas vairs nemainījās un Hansens, finālā startējis kā rezervists, izcīnīja uzvaru. Otrais finišēja Bakeruds, bet trešais palika Kristofersons.

Jāatzīmē, ka brauciena beigās avāriju piedzīvoja Solbergs un Antons Marklunds, pēc kā Solbergs vēlāk tika nogādāts slimnīcā uz medicīniskajām pārbaudēm.

     [+] [-]

, 2016-08-08 06:31, pirms 8 gadiem
Tūristi

     [+] [-]

, 2016-08-08 11:05, pirms 8 gadiem
Cerēsim, ka Biķerniekos nebūs tukšas tribīnes ...
Lai gan rezultāti uz to biku velk ...

     [+] [-]

, 2016-08-08 15:45, pirms 8 gadiem
Kāds tur rallijkross, skandināvu mafija...

     [+] [-]

, 2016-08-08 18:44, pirms 8 gadiem
Šitas jau bija kaut kas līdzīgs F1, sadot nepamatotus DSQ. Baumaņa gadijumā vēl tur varētu pastrīdēties, bet nu Timerzjanovam galīgi nepelnīti iešķieba. Nepietiek ar visiem šiem mēsliem, ka beigās paņem novinnē zaļknābis, kurš vispār nebija pelnijis finālā būt.