Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sacensību komisārs: "Cietušais Jānis Boks palīdzību saņēma nepilnas minūtes laikā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sacensību komisārs: "Cietušais Jānis Boks palīdzību saņēma nepilnas minūtes laikā"
Jāņa Boka kartings pēc avārijas
Foto: autocross.lv

Sestdien, Madonas kartinga trasē notika Latvijas čempionāta pirmajā posms kartingā. DD2 klasē notika sacensību starpgadījums, kad, saduroties 2 braucējiem, viens no viņiem – Jānis Boks pieredzēja nepatīkamu avāriju, kas beidzās Madonas slimnīcā ar varāku kaulu lūzumiem. Šobrīd sportista veselības stāvoklis ir stabils un viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Kā skaidro sacensību komisārs Dairis Vīksne: "DD2 klases brauciena piektajā aplī, tieši aiz trešā tiesnešu kontrolpunkta sadūrās divi braucēji - Jānis Boks un Jevgēnijs Monahovs, kā rezultātā Jāņa vadītais kartings apmeta kūleni un pats sportists guva vairākas traumas – kaulu lūzumus. Uzreiz trasē parādījās sarkanie karogi, kas apzīmē sacensību brauciena pārtraukšanu, pirmais, kas nokļuva pie cietušā bija distances priekšnieks Pēteris Zorģis, kas nokļuva avārijas vietā, kā to paredz drošības noteikumi. Es no tiesnešu kontrolpunkta rīkojos tā, lai ātrā palīdzība pēc iespējas ātrāk tiktu pie cietušā un tika aizturēti vairāki cilvēki, kas vēlējās pietuvoties incidenta vietai. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu pareizu pirmās palīdzības sniegšanu sportistam sacensību negadījumā, ja tāds ir bijis un to var sniegt tikai autorizēts personāls. Vienīgais cilvēks, kuram pirms ātrās palīdzības (kura pie cietušā bija jau mazāk kā 1 minūtes laikā), bija ārsts - reanimatologs, kuru personīgi pazīstu un kurš atradās tuvāk sacensību negadījuma vietai un, kuru es aicināju palīdzēt. Jāpiezīmē, ka ātrā palīdzība un policija bija sava uzdevuma augstumos un cietušais palīdzību saņēma nepilnas minūtes laikā kopš incidenta un tika hospitalizēts mazāk kā 10 minūšu laikā, Jāizsaka pateicība cietušā komandai un draugiem, kas palīdzēja ārstu vadībā, kad sportistu vajadzēja iecelt ātrās palīdzības mašīnā. Paldies arī tiesnešiem par operatīvo darbu."

Šobrīd gaidām precīzas ziņas par Jāņa Boka veselības stāvokli: “Sazinājos ar Jāni ārstējošajiem ārstiem un uzzināju, ka veselības stāvoklis ir stabils un precīzu informāciju par visu uzzināsim jaunās nedēļas sākumā. Mēs novēlam Jānim drīzu izveseļošanos!” tā par notikušo Valdis Brutāns – sacensību organizators un Latvijas Automobiļu federācijas kartinga komisijas priekšsēdētājs.

Latvijas Automobiļu federācija izsaka pateicību iesaistītajām pusēm – glābējiem, mediķiem, policijai, trases tiesnešiem, sportista komandai un draugiem, kas rīkojās saskaņā ar protokolu un izšķirošajā brīdī varēja pieņemt svarīgos lēmumus un palīdzēt.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Pavlovska,
LAF preses sekretāre