Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pirms izšķirošās pieteikumu dienas Aizkraukles posmā trūkst dalībnieku

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pirms izšķirošās pieteikumu dienas Aizkraukles posmā trūkst dalībnieku
Foto: Olafs Ezertēvs

Trešdiena ir pēdējā diena, kad bez sportiskajām sankcijām var pieteikties ziemas sezonas noslēguma sacīkste Aizkrauklē, Daugavas Senlejas trasē. Lai sestdienas sacīkste varētu notikt, vēl trūkst dalībnieku, tāpēc tiek gaidīts katrs pieteikums.

Pašlaik Folkreisa dalībnieku skaits pat ir ziemas sezonai cienījams – 23 plus pieci Folkreisa 4WD klasē. Vairāk pārsteidz autokrosa braucēju nelielais saraksts, kurā vien divi ieraksti – Andrejs Freimanis un Kristaps Grunte. Interesanti, ka ne viens, ne otrs nestartēja Ziemas kausa ieskaites posmos – prieks par viņu atgriešanos!

Taču jā, krosa klase, kurā paredzēta cīņa ar sporta radžu riepām, šobrīd nav uzskatāma par nokomplektētu glītas sacīkstes aizvadīšanai. Arī krosa 4WD klase šobrīd vairāk balstās uz Folkreisa 4WD spēkiem, kas īsti nav tas, kā tas bija domāts, lai gan vīriem paldies par pieteikumiem.

Aizkraukles sacensību nolikums paredz, ka cīņas norisei nepieciešami 45 pieteikumi, trešdienas rītā saņemti 33 pieteikumi, kas šobrīd neļauj prognozēt pasākuma norisi. Ņemot vērā, ka trešdienas vakarā tiek solīta pamatīga snigšana, rīkotājiem būtu svarīgi zināt, vai pēc puteņa jāsteidz izrakt trasi no kupenām, vai steigai un tēriņiem nebūs pamata. Respektīvi – nepieciešama sportistu līdzdarbošanās sacīkstes norisei.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv