Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Solbergs 2016. gadā grib startēt kādā no rūpnīcu komandām

Juris Grīns
Juris Grīns

Solbergs 2016. gadā grib startēt kādā no rūpnīcu komandām
Petera Solberga "Citroen DS3"
Foto: fiaworldrallycross.com

2014. un 2015. gada pasaules čempions rallijkrosā Peters Solbergs šobrīd meklē iespējas nākamajā sezonā startēt kādā no rūpnīcu komandām.

Abas aizvadītās pasaules čempionāta sezonas Solbergs startēja pats savas rallijkrosa komandas PSRX sastāvā, pilotējot "Citroen DS3" automašīnu. Lai gan pretī stājās vairāku lielu auto ražotāju atbalstītās komandas, Solbergam tomēr izdevās kļūt par čempionu.

"Šobrīd notiek smags darbs pie tā, lai izdotos panākt atbalstu no kāda autoražotāja," intervijā britu izdevumam "Autosport" stāsta Solbergs. "Ļoti ceru to piepildīt jau uz nākamo sezonu, bet, ja nē, tad 2017. gadā."

Solbergs norāda, ka arī nākošgad varētu turpināt startēt ar savu "Citroen DS3", un projekts neesot atstāts novārtā. Tomēr, ja izdotos vienoties ar kādu no rūpnīcām, iespējams, viņš jau nākamajā sezonā būs redzams pie citas markas auto stūres.

Jāpiemin, ka Reinis Nitišs startē "Ford" rūpnīcas komandā "Olsbergs MSE". Tāpat pasaules rallijkrosa čempionātā savas komandas ir tādiem auto ražotājiem kā "Peugeot" un "Volkswagen".

2016. gada sezonā viens no pasaules čempionāta posmiem notiks arī Latvijā, sacensībām risinoties Biķernieku trasē.

Zināms, ka pilnu sezonu pasaules čempionātā "SuperCar" klasē nākamgad plāno aizvadīt aizvadītās sezonas Eiropas čempions "Super 1600" klasē Jānis Baumanis, kā arī Nitišs, kuram tā būtu jau trešā sezona "pasaulē".

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +3 [+] [-]

, 2015-12-08 09:15, pirms 9 gadiem
Sulbergs, nevis Solbergs! Norvēģi o izrunā kā u! Kādēļ netiek ievērota sc.com konsekvence skandināvu uzvārdu pareizrakstībā!??

  +1 [+] [-]

, 2015-12-08 12:24, pirms 9 gadiem
Kļūdas arī mūsu sportistu vārdos un uzvārdos. Pareizi jāraksta Rejnis Nitišš un Jānis Bavmanis, jo tā taču izrunā!