Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Peters Solbergs ar neparastu auto Īrijas rallijā uzvar savā klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Peters Solbergs ar neparastu auto Īrijas rallijā uzvar savā klasē
Peters Solbergs. Foto: Drew Gibson

2003. gada WRC čempions Peters Solbergs nedēļas nogalē piedalījās Īrijā notikušajā "Clare Forestry Rally", kur startēja ar "Land Rover Defender" apvidus auto un guva uzvaru savā klasē.

49 gadus vecajam Solbergam šis bija tikai otrais rallijs sezonā. Pirms tam viņš piedalījās Eiropas čempionāta posmā Zviedrijā, kur ar "Volkswagen Polo GTI R5" ierindojās 15. vietā. Šoreiz norvēģis sēdās pie rallijā ne tik ierastas mašīnas stūres.

"Clare Forestry Rally" notika pa Īrijas zemes ceļiem un dalībnieki veica piecus ātrumposmus (bija paredzēti seši, bet vienu atcēla). Apstākļi bija mitri un dažviet ceļi sportistiem kļuva sarežģīti izbraucami. Vienā klasē ar Solbergu "Land Rover Defender" pilotēja vēl desmit citi braucēji, līdz ar to konkurence bija gana liela.

Tomēr Solbergs izredzes nevienam neatstāja, bija ātrākais visos piecos ātrumposmos un finišā otrās vietas ieguvēju, britu Marku Tomasu pārspēja par vairāk nekā minūti. Absolūtajā ieskaitē Solbergam 24. vieta, bet uzvaru izcīnīja īrs Raiens Kaldvels ar "Škoda Fabia R5".

"Viņi uzaicināja mani startēt un nāca klajā ar lielisku plānu," saka Solbergs. "Es nevarēju atteikties. Braukt ar divas tonnas smagu auto bija neparasti. Sanāca arī pārsist riepu, bet es uzvarēju."

Veterāns arī atzina, ka labprāt startētu rallijos biežāk, taču pašlaik visas pūles un uzmanība no ģimenes puses tiek veltīts dēla Olivera Solberga karjerai. Šobrīd viņš cīnās par pasaules rallija čempiona titulu WRC2 klasē.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv