Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs: "Rallijkrosa trase Kanādā vēl nemaz nav izveidota"

Juris Grīns
Juris Grīns

Nitišs: "Rallijkrosa trase Kanādā vēl nemaz nav izveidota"
Reinis Nitišs parādē Kanādā
Foto: facebook.com/ReinisNitissOfficial

"Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta vicelīderis Reinis Nitišs ir ieradies Kanādā, kur piektdien un sestdien notiks sezonas septītais posms. Jēkabpilietis jau piedalījies braucēju parādē un dalījās pirmajos iespaidos par Kvebeku.

Vakar Kanādā norisinājās pasaules čempionāta septītā posma dalībnieku parāde, kuras laikā "SuperCar" automašīnas varēja redzēt braucam pa ostas promenādi. Parāde bija ļoti apmeklēta un jau priekšlaikus vēstīja par vērienīgo sacensību nedēļas nogali – prognozēts, ka visas plānotās sacensības vēros kopumā 200 000 skatītāju.

"Garais lidojums un atšķirīgā laika josla ir nedaudz nogurdinājusi," pēc ierašanās Kanādā atzīst Nitišs. "Tomēr, dienas izskaņā piedalījāmies parādē, kuru apmeklēja ļoti daudz cilvēku. Visi bija draudzīgi un atvērti – tas deva daudz pozitīvo emociju un nepieciešamo enerģiju."

"Grand Prix de Trois Riviere" norisināsies 1.370 km garā trasē, kur 65% būs asfalts, bet atlikušie 35% - grants. Izrādās, šobrīd trase vēl nemaz nav gatava sacensībām.

"Interesanti, ka trase Kanādā vēl nav izveidota – šodien tur norisināsies šosejas sacensības, pēc kurām tiks veikti pēdējie sagatavošanas darbi un varēšu iepazīties ar visu rallijkrosa apli," stāsta Nitišs.

Vēlāk Nitišs no Kanādas ziņo: "Lai gan trasē vēl turpinās pēdējie sagatavošanas darbi, jau šobrīd ir skaidrs, ka tā būs neierasta kombinācija starp zirgu skriešanās hipodromu un šosejas apli, kura papildināta arī ar mākslīgi izveidotiem tramplīniem. Kaut kas neierasts un citādāks kā esam pieraduši redzēt Eiropā. Trasē ir gara starta/finiša taisne, kuras galā varēs automašīnas varēs sasniegt pat 200km/h lielu ātrumu. Pirmais līkums ir plats, tomēr turpmākā trases daļa ir šaura un ierobežota ar betona sienām, kas nepieļauj iespēju kļūdīties."

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Reinis Nitišs ierindojas otrajā pozīcijā, par 3 punktiem atpaliekot no līdera Petera Solberga. Sacensībās Kanādā startēs visi vadošie "SuperCar" klases braucēji.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-07 22:27, pirms 10 gadiem
Izklausās, ka būs interesanta starta taisne. Un tas, ka pirmais līkums ir plats, varētu Nitišam būt pat pluss. Cerams, ka finālbraucieni atkal būs redzami videotiešraidē. Turam īkšķus!

     [+] [-]

, 2014-08-07 22:39, pirms 10 gadiem
būtu labi, ka ieliktu cikos ir tiešraide viasat it kā kaut ko ziņoja, bet man nav

     [+] [-]

, 2014-08-07 22:48, pirms 10 gadiem
Tiešraides sākums pēc Latvijas laika būs naktī no sestdienas uz svētdienu plkst. 2:30. Sacensību finālbraucienus tiešraidē, angļu valodā, pārraidīs arī čempionāta oficiālajā interneta mājas lapā "rallycrossrx.com". Tā kā laikam sestdien tā krietni pavēlāk sanāks iet gulēt.

     [+] [-]

, 2014-08-07 23:03, pirms 10 gadiem
ELVIJA2002 rakstīja: Tiešraides sākums pēc Latvijas laika būs naktī no sestdienas uz svētdienu plkst. 2:30. Sacensību finālbraucienus tiešraidē, angļu valodā, pārraidīs arī čempionāta oficiālajā interneta mājas lapā "rallycrossrx.com". Tā kā laikam sestdien tā krietni pavēlāk sanāks iet gulēt.
Tev bishku sajuka 2:30 naktii no piektdienas uz sestdienu.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-08 10:32, pirms 10 gadiem
Mājaslapā nedaudz savādāka info par trasi:
"At 1.35 kilometres long, the Trois-Rivieres street circuit is comprised of 59% asphalt with the remaining 41% gravel/dirt section laid out within the local hippodrome."