Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks apstiprina dalību ERC posmā Igaunijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks apstiprina dalību ERC posmā Igaunijā
Ots Tanaks. Foto: Vladislav Maschl

Pasaules rallija čempionāta pilots Ots Tanaks apstiprinājis dalību jūlijā gaidāmajā "Delfi Rally Estonia". Tomēr, tā kā ekipāža trasē dosies ar "Rally1" klases auto, tā nevarēs sacensties Eiropas čempionāta ieskaitē.

"Rally Estonia" direktors Urmo Āva atzīst, ka Tanaka dalība šīm sacensībām un vietējiem līdzjutējiem ir ārkārtīgi svarīga, tādēļ sarunas ar sportistu notikušas jau kopš pavasara. Tagad kļuvis zināms, ka Tanaks ar stūrmani Martinu Jarveoju uz starta būs un skatītājus priecēs ar jaudīgo "Hyundai i20 N Rally1" automašīnu.

Pagājušās nedēļas nogalē Sardīnijā Tanaks izcīnīja pirmo WRC uzvaru šosezon un pirmo kopš atgriešanās "Hyundai" sastāvā. Arī komanda atbalstījusi ekipāžas dalību Igaunijas ERC rallijā, ņemot vērā, ka tikai divas nedēļas vēlāk Latvijā notiks pasaules čempionāta sacensības, bet pēc tam Somijā sekos vēl viens ātrs grants rallijs. Līdz ar to tas būs lielisks treniņš pirms šīm sacīkstēm.

No 5. līdz 7. jūlijam gaidāmā "Delfi Rally Estonia" ātrumposmu kopgarums šogad sastādīs ap 186 kilometriem. Tomēr Tanaks nevarēs startēt ERC ieskaitē, jo viņa tehnika tam neatbilst. Līdz ar to ekipāža brauks Igaunijas čempionāta vērtējumā, piektdien un sestdien veicot kopumā ap 120 kilometru distanci. Tāpat viņiem būs iespēja startēt svētdienas ātrumposmos, nepiedaloties kopējā ieskaitē.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv