Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

M.Neikšāns: ''Kanādas rallijā braucām gar tādām kraujām, no kurām būtu grūti izvilkt ārā''

M.Neikšāns: ''Kanādas rallijā braucām gar tādām kraujām, no kurām būtu grūti izvilkt ārā''
Māris Neikšāns un Latvijas fani
Foto: Jana Kupete

Latvijas rallija braucējs Māris Neikšāns pēc debijas Kanādas rallijā, kurā tika izcīnīta otrā vieta, atzinis, ka šāda ceļu konfigurācija, kāda bija Kānādā, nav redzēta ne Baltijā, ne citviet Eiropā. Tāpat Māris atklāja, kas viņam liedzis pacīnīties par pirmo vietu absolūti.

Jau ziņojām, ka pagājušās nedēļas nogalē Rietumkanādas rallija čempionāta pirmajā posmā "Cochrane Rally 2016" startēja latviešu ekipāža Māris Neikšāns/Anrijs Jesse, kuri izcīnīja otro vietu absolūtajā ieskaitē un pirmo savā klasē.

Māris atzīst, ka viņš neatceras, kad viņa ekipāžai bijis tik piedzīvojumiem un emocijām bagāts rallijs.

"Pirmajā posmā nokrita interkūlera truba un auto negāja. Pēc finiša novērsām defektu, taču, ņemot vērā, ka otrais ātrumposms bija ļoti tuvu, nokavējām uz laika kontroli četras minūtes, par ko saņēmām 40 sekunžu sodu. Līdz ar to rallijs mums sākās ar deficītu divas minūtes un 40 sekundes,'' iemeslus, kāpēc ekipāža zaudēja tik daudz laika pirmajā ātrumposmā, portālā Go4speed min Māris Neikšāns.

"Pirmo sekciju braucām diezgan piesardzīgi, jo mums šis segums bija ļoti neierasts, vietām bija gan grants, gan ledus, gan arī sniegs. Uz pirmo apli izvēlējāmies mīkstā sastāva grants riepas, kas, iespējams, nebija tā labākā izvēle, jo lielākā daļa tomēr izvēlējās braukt ar ziemas sniega riepām. Pēc pirmās sekcijas uzlikām jau ziemas riepas ar radzēm, kas mums ļāva kāpināt tempu. Beigās jau uz vienu kilometru braucām kādas divas līdz trīs sekundes ātrāk par līderiem, taču līdz uzvarai absolūti mums pietrūka 18 sekundes. Beigās palikām otrie absolūti un pirmie Production klasē," turpina Māris.

''Ar katru posmu arvien vairāk pieradām pie mašīnas un šo ceļu specifikas, jo šeit bija ļoti daudz pāreju – no grants uz ledus, no ledus uz granti. Papildus tam apstākļi visu laiku mainījās – tad lija lietus, tad krita sniegs, tad uzsalst, tad kūst. Arī ceļu konfigurācija bija tāda, kāda nav redzēta ne Baltijā, ne citviet Eiropā. Vietām braucām gar tādām kraujas malām, kur, ja auto nokristu, tad to būtu grūti izvilkt ārā (smejas). Kopumā neatceros, kad mums bijusi tik piedzīvojumiem un emocijām bagāts rallijs," nobeidz Neikšāns.

2016. gada "Cochrane Rally" rezultāti

VietaPilotsAutoKlaseRezultāts
1.Boris DjordjevicMitsubishi Lancer EVO XO4WD1:05:32.60
2.Māris NeikšānsMitsubishi EVO 8P4WD+18.80
3.Roger SieberSubaru WRXO4WD+1:38.60
4.Josh ShewchukSubaru WRX STiO4WD+2:01.40
5.Nicholas SpencerSubaru STIP4WD+2:52.50
6.Trevor J HardingMitsubishi EVO 9P4WD+3:19.10
7.Justin Bayliff MitsubishiLancer EVO XP4WD+4:34.70
8.Krystian OstrowskiSubaru STIO4WD+4:51.40
9.Tony PenneyVW GolfO2WD+5:22.80
10.Chris Braun Subaru ImprezaWRXP4WD+6:34.90

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed