Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vorobjova/Zicāna ekipāža uzvar rallijā "Cēsis 2022"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vorobjova/Zicāna ekipāža uzvar rallijā "Cēsis 2022"
Vorobjova/Zicāna ekipāža. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Ilgi gaidītais "Rallijs Cēsis 2022" noslēdzās ar sestdien veiktiem sešiem ātrumposmiem, bet par absolūtās ieskaites uzvarētājiem kļuva Jānis Vorobjovs un Guntars Zicāns, kuri šajās sacensībās startēja ar "Mitsubishi Mirage Proto" automobili. Tuvākos sekotājus pieredzējušie braucēji pārspēja par gandrīz pusminūti.

Pēc piektdienas vakarā veiktajiem diviem ātrumposmiem Vorobjova/Zicāna ekipāža ieņēma trešo pozīciju, bet jau šīs dienas pirmajā dopā guva uzvaru un pacēlās uz pirmo pozīciju arī sacensību kopvērtējumā. Parādot dominējošu sniegumu un uzvarot piecos ātrumposmos no sešiem, Vorobjovs ar Zicānu pārliecinoši uzvarēja gan sacensību absolūtajā ieskaitē, gan LRČ5 grupā.

Emīls Blūms/Didzis Eglītis (“Mitsubishi Lancer Evo IX”) pēc rallija pirmās dienas bija ceturtie, šo pozīciju kādu laiku ieņēma arī sestdienas pirmajā pusē, bet tad pacēlās uz otro vietu, ko arī izcīnīja finišā. Uzvarētājiem zaudētas 26 sekundes. Savukārt trešie absolūti un pirmie LRČ2 vērtējumā bija viesi no Lietuvas – Vlads Jurkevičs ar Aisvidu Pauļukenu (“Škoda Fabia Rally2 evo”). Viņi no Blūma/Eglīša ekipāžas atpalika vien trīs sekundes. Edijs Bergmanis/Ivo Pūķis (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), pirmās dienas izskaņā ieņemot līderpozīciju, ralliju pabeidza kā ceturtie.

Par favorītiem uzskatītie Mārtiņš Sesks/Renārs Francis (“Škoda Fabia Rally2-Kit”) jau pirmajā sacensību dienā saskārās ar tehniskām problēmām. Tehnikas dēļ viņi izstājās no rallija jau sestdienas pirmajā ātrumposmā.

Elviss Hermanis/Gatis Veilands (“Škoda Fabia R5”) ieņēma piekto vietu kopējā vērtējumā un uzvarēja LRČ1 grupā. LRČ3 ieskaitē ātrākie bija Iļja Zakmans/Estere Zakmane (“Mitsubishi Lancer Evo X”), LRČ4 cīņās pārliecinoši triumfēja vācieši Fabio Švarcs/Deniss Cencs (“Ford Fiesta Rally4”), bet LRČ6 grupā pirmā vieta Dāvim Biržem/Bruno Bēkam (“BMW 328i E36”). Vecmeistari Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš (“Toyota Corolla”) bija labākie LRČ7 ieskaitē.

“Rallijā Cēsis 2022” notika arī vēsturisko mašīnu sacensības. Starp RK11 ekipāžām un arī absolūti ātrākie bija Matīss Mežaks/Arnis Ronis (BMW), RK12 vērtējumā uzvarēja Artūrs Ozoliņš/Rūdis Laizāns (“Volkswagen Golf I GTI”), bet RK13 klasē pirmā vieta Viesturam Tilgasam/Jānim Puķītim (“VAZ 21011”).

Sešu ātrumposmu ietvaros cīņas risinājās Latvijas rallijsprinta čempionāta dalībniekiem. Tur kopējā vērtējumā labākie bija Vigo Rubenis/Kristaps Eglīte (“Subaru Impreza”), kuri pārstāvēja RK8 ieskaiti. Andris Vovers/Aldis Hanzens (BMW) bija otrie ātrākie absolūti, zaudējot vairāk par minūti, bet uzvarēja RK9 kategorijā. Trešajā vietā kopējā ieskaitē spāņi Gils Membrado/Rogelio Penate (“Ford Fiesta Rally4”).

Latvijas rallija čempionāta ceturtais posms notiks 27. un 28. augustā Igaunijā, “Lõuna-Eesti Ralli” ietvaros.

Rezultāti: https://rallijs.eu/rezultati/

     [+] [-]

, 2022-08-06 21:56, pirms 2 gadiem
Ko tu vecmeistaram padarīsi. Vorobjovs joprojām gāž tik labi, ka pārējie pat ar spēcīgākām tehnikām pienes ūdeni. Prieks par Artura Ozoliņa uzvaru. Malacis!

     [+] [-]

, 2022-08-07 03:07, pirms 2 gadiem
Skatos, ka arī Neikšāns braucis ar paša būvēto auto. Bet Vorobjovam nespēja turēt līdzi.

     [+] [-]

, 2022-08-07 22:05, pirms 2 gadiem
Rallijs Cēsis 2022 - bildēs - JānisAsaris.com » Sākums

JA