Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Švarca-Švampāna ekipāža soda dēļ zaudē "Rally Juodupe" izcīnīto pirmo vietu klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Švarca-Švampāna ekipāža soda dēļ zaudē "Rally Juodupe" izcīnīto pirmo vietu klasē
Švarca-Švampāna/Lūkina ekipāža. Foto: Vytautas Pilkauskas, LASF

Pagājušās nedēļas nogalē tika aizvadīts Lietuvas rallijsprinta čempionāta otrais posms "Cbet Rally Juodupe 2022". Mareks Švarcs-Švampāns/Armands Lūkins ("Subaru Impreza") "Open" klasē izcīnīja otro vietu, savukārt Kristaps Lācis/Roberts Loķis ("VW Golf"), kuri brauca "Open 2WD" ieskaitē, līdz finišam netika.

Rallijs sastāvēja no 12 ātrumposmiem 55 kilometru kopgarumā, kuri bija sadalīti četrās sekcijās.

Švarca-Švampāna/Lūkina ekipāžas atskats uz sacensībām:

“Mierīgi ieskrienoties, tika uzņemts labs temps, jo šaurie ceļi ātri ļāva noķert ritmu un sajūtu. Kaut 5SS, pēc liela lēciena, tika nolauzta pusass, kas lika braukt 6SS bez vienas priekšējās pusass. Tas lika būt lēnākiem, bet uzņemto ritmu nesabojāja. Servisa parka dotajā laikā iekļāvāmies un “melno raķeti” salabojām, kas atkal ļāva braukt ātri un skaisti. Bez liekiem starpgadījumiem aizvadījām atlikušos ātrumposmus. Rallijs noslēdzās ar pilsētas ātrumposmu pa asfaltu. Uzbraucām skatītājiem par prieku un izbaudījām pēdējo kilometru svelmainajā dienā. Finiša prieku mazliet sabojāja desmit minūšu sods, kurš tika pieļauts cilvēcisku apsvērumu dēļ. Tas diemžēl no pirmās vietas klasē nobīdīja uz otro vietu. Skumjām nav pamata, jo mums ir prieks par padarīto. Par to, ka esam ātri, melnā raķete ļauj konkurēt ar daudz spēcīgākiem auto, un komandas sadarbība ir lieliska. Turpinām baudīt vasaru un gaidām nākamos rallijus. Pateicamies ģimenēm, faniem, skatītājiem – Jūsu dēļ ir prieks censties. Uz tikšanos trasē!”

Sacensību absolūtajā ieskaitē ātrākie bija Martins Samsons (“Skoda Fabia N5+”), bet 8.5 sekundes no viņa atpalika Giedrjus Notkus (“Škoda Fabia R5”). Trešās vietas ieguvējs Dominiks Butvils (“Škoda Fabia R5”) uzvarētājam pazaudēja 52 sekundes.

Rezultāti: https://www.finisas.lt/event/result...

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati