Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Toyota'' atgriešanās WRC joprojām miglā tīta

''Toyota'' atgriešanās WRC joprojām miglā tīta
Foto: AFP/Scanpix

Japāņu komandas ''Toyota'' atgriešanās ''World Rally Championship'' (WRC) ietvaros noteikti jāatliek vēl uz kādu laiku. Japāņu komandas delegācija tā arī joprojām nav izteikusi nekādus konkrētus priekšlikumus ar mērķi atgriezties WRC pirmo reizi kopš 1999. gada.

Maija beigās notikušajā Portugāles WRC rallijā tikās pieci ''Toyota'' komandas pārstāvji un pašreizējais ''Ford'' komandas boss Malkolms Vilsons, lai apspriestu japāņu komandas atgriešanos WRC ietvaros. Lai nu kā, Vilsons atklājis, ka joprojām nav nekādas skaidrības par un ap ''Toyota'' komandas, kura WRC ietvaros nav startējusi kopš 1999. gada beigām, iespējamo atgriešanos.

''Visiem ir zināms, ka ''Toyota'' pārstāvji bija Portugālē, bet viņi šogad bija arī Montekarlo rallijā IRC ietvaros. Aprunājos ar viņiem un sapratu, ka viņi nav ieradušies vienkārši paskatīties ralliju. ''Toyota'' interese bija gandrīz par visu. Skatoties no mana redzesloka, tā bija tikai faktu meklēšanas misija, bet ir prieks redzēt, ka viņi ir ieinteresēti un pat apsver iespēju atgriezties. Man tika daudz jautāts par tehniskajām lietām un mārketingu, lai gūtu aptuveno vīziju par naudas lietām, izskaitļotu WRC rallija plusus un mīnusus, kā arī komandas izaugsmes iespēju,'' sacīja Vilsons.

''Toyota'' kopumā ir izcīnījusi uzvaras 43 WRC rallija posmos, kā arī trīs reizes uzvarējusi konstruktoru kausā, kas palīdzēja par čempioniem kļūt tādiem bijušajiem rallija pilotiem kā francūzis Didjē Oriols (51), spānis Karloss Saincs (48) un soms Juha Kankunens (51), kurš, kā jau ziņots agrāk, brauks augusta sākumā notiekošajā Somijas WRC rallijā.

Pēc tam, kad 1999. gada beigās ''Toyota'' pameta WRC, japāņu komanda koncentrēja spēkus diezgan sev nesekmīgām, lai gan kopumā vērtīgajām F1 sacensībām.

Izmantotie resursi:
maxrally.com