Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

IRC rallijs sadarbosies ar K.Makreja labdarības fondu

IRC rallijs sadarbosies ar K.Makreja labdarības fondu
Sportistu kopbilde Beļģijas pilsētā Iprā notiekošajā rallijā
Foto: ircseries.com

"Intercontinental Rally Challenge" (IRC) seriāls ir apvienojies ar leģendārā skotu rallija pilota Kolina Makreja labdarības fondu "Colin McRae Vision" ar mērķi palīdzēt bērnu veselības un izglītības jomā.

"Colin McRae Vision" labdarības fonds strādās kopā ar IRC rallija konkrētu posmu organizatoriem. Šo posmu laikā abas puses rīkos dažādus labdarības pasākumus. Jaunās apvienības galvenais mērķis ir koncentrēties uz bērnu veselības un izglītības jomām.

Savulaik IRC un Makreja fonds jau strādājuši kopā, kad pēc šogad notikušā Argentīnas rallija pašreizējais IRC čempions Kriss Mīke palīdzēja īstenot abu pušu mērķi, sagatavojot īpašu dāvanu vietējai slimnīcai "Municipal Hospital Carlos Paz". Proti, slimnīcai tika pasniegts naudas čeks 14 tūkstošu eiro apmērā.

"Pašreiz veicam pārrunas ar diviem IRC posmiem – Čehijas un Skotijas rallijiem, lai pienācīgi sagatavotu "Colin McRae Vision" atbalsta programmu. Saņemot atbalstu no sponsoriem, pasākuma organizētājiem, komandām un visas pasaules rallija faniem, mēs ticam, ka vietējās sabiedrības labā varam veikt ievērojamas pārmaiņas," sacīja Kolina Makreja tēvs Džims Makrejs.

Apstiprinot IRC un "Colin McRae Vision" sadarbību, jūnija beigās Beļģijas pilsētā Iprā notiekošajā rallijā sportisti vienojās kopīgai bildei. "Kolinu dievināja visā pasaulē. Tas ir fantastiski, ka var izmantot savu popularitāti, lai dotu kaut ko arī atpakaļ. Ir jāsaka liela pateicība Makreja ģimenei un visiem, kas nāca klajā ar šo ideju, jo tā mēs varam kļūt arvien stiprāki," sacīja Makreja bijušais protežē un pašreizējais labdarības fonda vēstnieks Mīke.

Atgādināsim, ka skots gāja bojā helikoptera avārijā 2007. gada septembrī. Proti, helikopters, kuru vadīja pats Makrejs, avarēja pusotru kilometru no viņa mājām, aizdegoties liesmās. Kopā ar bijušo pasaules čempionu lidaparātā bija arī viņa piecus gadus vecais dēls Džonijs un divi ģimenes draugi - vēl viens bērns (seši gadi), kā arī vēl viens pieaugušais.

1995. gadā Kolins Makrejs kļuva par pirmo britu pasaules čempionu. Viņš bija viens no Lielbritānijas veiksmīgākajiem sportistiem, uzvarot 25 pasaules čempionāta posmos, kā arī 42 reizes kāpjot uz goda pjedestāla.

Izmantotie resursi:
MaxRally
IRC Intercontinental Rally Challenge