Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Zināmi Seska/Franča ekipāžas pretinieki Polijas WRC un Zviedrijas ERC posmos

Juris Grīns
Juris Grīns

Zināmi Seska/Franča ekipāžas pretinieki Polijas WRC un Zviedrijas ERC posmos
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: Facebook.com/MartinsSesksRallying

Sacensību organizatori publiskojuši dalībnieku sarakstu pasaules rallija čempionāta nākamajam posmam Polijā, kā arī Eiropas rallija čempionāta posmam Zviedrijā. Abās sacīkstēs startēs Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža.

Vairs tikai nedaudz vairāk par trim nedēļām atlicis līdz vēsturiskajai Seska/Franča debijai pasaules čempionāta vadošajā klasē. Polijas posms norisināsies no 27. līdz 30. jūnijam, kuram kopumā pieteikušās 44 ekipāžas. Deviņas no tām startēs ar "Rally1" spēkratiem, bet latvieši šajā posmā būs vienīgie, kuri brauks bez hibrīda sistēmas. Ar "Ford Puma Rally1 Hybrid" automašīnu plānots startēt pēc tam gaidāmajā WRC posmā Latvijā.

Polijas posmā neredzēsim pašreizējo pasaules čempionu Kalli Rovanperu, taču ierindā būs Sebastjēns Ožjē, kurš aizvadīs jau ceturto WRC posmu pēc kārtas. Tāpat uz starta atgriezīsies Andreass Mikelsens.

Spēcīgs sastāvs WRC2 kategorijā, kur piedalīsies tādi ātri piloti kā Olivers Solbergs, Sami Pajari, Nikolajs Grjazins, Lauri Jona, Gass Grīnsmits, Rope Korhonens, Kajetans Kajetanovičs, Pjērs-Luī Lubē, Tēmu Suninens un citi. Sezonas līderis Johans Rosels šo posmu izlaidīs. No Igaunijas startēs Georgs Linnamae, Roberts Virvess un Gregors Jētss.

Polijas WRC posma dalībnieki: https://www.ewrc-results.com/entrie...

Tikmēr jau nākamās nedēļas nogalē, no 13. līdz 15. jūnijam, tiks aizvadīts ERC posms "Royal Rally of Scandinavia", kas notiks Zviedrijā. Seskam/Francim tās būs trešās sacīkstes ar jauno "Toyota GR Yaris Rally2" automobili pēc neveiksmīgā sezonas sākuma Ungārijā un Kanāriju salās. No konkurentiem jāizceļ Haidens Padons, Olivers Solbergs, Efrēns Larena, Mateū Franseki, kurš šobrīd ir čempionāta līderis, Madss Ostbergs, Miko Heikile, tāpat pēc vairāku gadu pārtraukuma trasē būs redzams vecmeistars Peters Solbergs.

Kopā ar turku pilotu Keremu Kazazu ERC3 klasē startēs stūrmanis Andris Mālnieks. Viņi cīņā dosies ar "Ford Fiesta Rally3" automašīnu. Kopumā visās klasēs startēs 42 ekipāžas.

Skandināvijas ERC posma dalībnieki: https://www.ewrc-results.com/entrie...

WRC kopvērtējums pirms 7. posma:

ERC kopvērtējums pirms 3. posma:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

     [+] [-]

, 2024-06-06 09:55, pirms 2 nedēļām
Cik lēnāka (objektīvi, bez atrunu pasaciņām) ir Seska mašīna par hibrīdiem?

     [+] [-]

, 2024-06-06 10:24, pirms 2 nedēļām
~ 400hp bez hibrīda un ~500hp ar hibrīdu ... grūti to jau ir tā pateikt un iespējams uz grunti tā starpība nav tik liela cik uz asfaltu, jo tiek daudz tomēr izspolēts ... un kā jau paši piloti teikuši, daudz kur pat dēļ lielās jaudas, to nav iespējams pat visu izmantot ( ar puspedāli kā saka jāiet ) ... vienīgais man nav saprotams vai Mārtiņa Polijas bezhibrīdam būs iekšā balasts vai tomēr būs bez balasta un attiecīgi par kādiem tur 80-100 kg vieglāka ... manuprāt ir tas balasts šoreiz, jo min masa ir un paliek nemainīga pēc šīs sezonas noteikumiem un ir tie 1230kg ...

     [+] [-]

, 2024-06-06 11:38, pirms 2 nedēļām
Diezgan kaitinošs virsraksts. It kā nebūtu zināms, kas visu wrc sezonu brauc ar WRC mašīnām. Viena lieta ir būt sarakstā, pavisam cita, nebūt lēnākam, piemēram, par Solbergu Polijā, kurš brauc ar R5.

     [+] [-]

, 2024-06-06 12:49, pirms 2 nedēļām
Mārtiņam `jauns konkurents` uz Latvijas posmu ... Sam Pajari pirmo reizi startēs ar Rally1 Toyota ... https://x.com/en_toyota/status/1798...