Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks: "Tas ir nežēlīgi, ka Ožjē bija jāzaudē šādi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks: "Tas ir nežēlīgi, ka Ožjē bija jāzaudē šādi"
Ots Tanaks. Foto: Honza Fronek

Pēc tam, kad Sebastjēnam Ožjē Sardīnijas WRC posma pēdējā ātrumposmā plīsa riepa, visai negaidīti par uzvarētāju ar 0.2 sekunžu pārsvaru kļuva Ots Tanaks. Igaunis atzīst, ka nav cerējis uz šādu panākumu, jo galveno uzmanību veltījis punktu gūšanai.

Jaunā punktu skaitīšanas sistēma nozīmē, kad daļu no punktiem sportisti saņem pēc sestdienas ātrumposmiem, kad Tanaks ierindojās otrajā vietā, bet atsevišķus punktus saņem par sniegumu svētdienā. Līdz ar to "Hyundai" komandas braucējs par galveno uzdevumu uzlika būšanu ātrākajam svētdienas četru ātrumposmu summā, jo par uzvaru visā rallijā nekādi papildus punkti nepienākas. Tanaks atzīst, ka saprot, kā pēc finiša juties Ožjē.

"Biju patiesi pārsteigts par to, kas notika," stāsta Tanaks. "Centos koncentrēties uz to, lai svētdien iegūtu iespējami vairāk punktus. Mēs apstājāmies, un es ieraudzīju Seba rezultātu. Viņš bija ātrumposma vidū un atpalika tikai sekundi. Nezināju, kāds mūsu starpā ir atstatums un prasīju to stūrmanim. Beigās sanāca lērums emociju. Ļoti pozitīvi, jo nemaz nedomājām par uzvarēšanu, bet gan tikai konkrēto dienu. Bet, uzvarot rallija kopvērtējumā, nekādus papildus punktus mēs nesaņemam. Tas ir nežēlīgi, ka Sebam bija jāzaudē šādi. Esmu bijis tādā situācijā, pēdējā ātrumposmā esmu zaudējis uzvaru un zinu, kāda tad ir sajūta."

Dienu Tanaks sāka 17 sekundes aiz Ožjē, bet pirms noslēdzošā "Power Stage" ātrumposma atpalika nedaudz virs sešām sekundēm. 36 gadus vecajam sportistam šī ir pirmā uzvara kopš atgriešanās "Hyundai" komandā, bet jau 20. visā WRC karjerā. Sardīnijas posmā viņš uzvarēja trešo reizi.

Astoņkārtējam WRC čempionam Ožjē tikmēr neizdevās izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas - pirms tam viņš bija triumfējis Horvātijā un Portugālē. Braucējs, kurš neaizvada pilnu sezonu, atzina, ka apstākļi trasē bijuši smagi un nevaino riepu ražotāju "Pirelli" pie notikušā.

"Autosportā reizēm tā notiek, nākas pieņemt to, ka ir sūdīgi momenti," sacīja Ožjē. "Domāju, ka izdarījām visu, ko varējām un varam būt lepni par savu sniegumu. Smagi, ka tas netika atalgots, bet prieks, ka šo uzvaru dabūja mans draugs Ots, kurš parādīja spēcīgu sniegumu. Neko nevarēju izdarīt citādi. Diemžēl, pēdējā ātrumposmā bija ļoti ekstrēmi apstākļi. Manuprāt, izdarījām pietiekami, lai noturētos priekša, lai gan zinājām, ka mūsu mašīnai šādi apstākļi nav piemēroti. Trīs kilometrus pirms finiša plīsusī riepa maksāja mums uzvaru, un mums tas ir jāpieņem. Ir smagi, bet tas nav pasaules gals. Dzīvē mēdz notiks arī sliktākas lietas. Šajā nedēļā jūtam līdzi Ari Vatanenam un viņa ģimenei, zaudējot dēlu. Manas domas ir kopā ar viņu ģimeni."

1981. gada pasaules rallija čempiona Ari Vatanena vecākais dēls Kims miris 51 gada vecumā, pēc cīņas ar vēzi. Kims Vatanens pārraudzīja dažādu sportistu karjeru, ieskaitot Ožjē.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv