Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas WRC posmā "Rally1" klasē debitēs somu pilots Pajari

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas WRC posmā "Rally1" klasē debitēs somu pilots Pajari
Foto: wrc.com

Somu autosportists Sami Pajari guvis iespēju pasaules rallija čempionāta posmā "Tet Rally Latvia" pirmo reizi karjerā startēt ar "Rally1" klases auto. Līdzīgi kā Mārtiņam Seskam, arī šim pilotam pie tādas iespējas tikt palīdzēja čempionāta rīkotājs "WRC Promoter".

Aizvadot kopumā vien piekto sezonu rallijā, 2021. gadā Pajari kļuva par pasaules junioru čempionu. Pēdējos divus gadus viņš startējis ar "Rally2" klases auto. Pērn WRC2 ieskaitē ar "Škoda Fabia RS Rally2" izdevās uzvarēt māju posmā Somijā, bet Zviedrijā, Igaunijā un Čīlē iekarot kādu no pjedestāla zemākajām pozīcijām. Šogad WRC2 čempionātā Pajari startē ar jauno "Toyota GR Yaris Rally2" un aizvadītie divi posmi bijuši ļoti sekmīgi - otrā vieta Zviedrijā un uzvara pagājušās nedēļas nogalē Sardīnijā.

"Tet Rally Latvia" sacensībās, kas notiks no 18. līdz 21. jūlijam, Pajari startēs ar "Toyota GR Yarus Rally1 Hybrid" automašīnu. Tas kļuvis iespējams, sadarbojoties "WRC Promoter" un "Toyota Gazoo Racing" komandai.

"Nezinu, ar ko sākt, bet tā ir brīnišķīga sajūta," saka 22 gadus vecais Pajari. "Savā ziņā tas ir kā atvieglojums, jo esam uz to gājuši vairākus gadus. Tā ir unikāla lieta, kas īstenosies un iespējama tikai vienreiz dzīvē. Pēc tā vienmēr esam tiekušies. Startēt Latvijā ir gudra izvēle, jo ātrumposmi šeit pamatā ir ātri un plūstoši, pie kā esmu pieradis, uzaugot Somijā. Bet kopumā tās faktiski visiem būs jaunas sacīkstes."

Pajari ir otrais pilots, kurš ar "WRC Promoter" atbalstu šosezon debitēs "Rally1" kategorijā. Ar "M-Sport" rūpnīcā sagatavotu "Ford Puma Rally1" jau Polijas posmā startēs Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, pēc tam stājoties uz starta arī "Tet Rally Latvia", kur jau latviešu braucēji tiks pie šīs mašīnas jaudīgākās versijas ar hibrīda sistēmu.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv