Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

''Mini'' pārstāvis: ''Visi noskaņoti jau 2012. gadā izcīnīt čempiontitulu''

''Mini'' pārstāvis: ''Visi noskaņoti jau 2012. gadā izcīnīt čempiontitulu''
Kriss Mīke testu laikā
Foto: motorsport.com

''Prodrive'' tehniskais direktors Deivids Lepvorts atzinis, ka ''Mini'' vienībā, kas nākamgad atgriežas WRC ietvaros, visi ar nepacietību gaida nākamo sezonu, automātiski noskaņojoties uz pirmo uzvaru, kā arī uz čempiontitulu jau 2012. gadā, taču komandas pārstāvis, kā arī tās pilots Kriss Mīke aicina visus būt pacietīgus.

Kā zināms, nākamgad WRC rallija apritē, sadarbojoties ar ''Prodrive'', atgriežas ''Mini'' vienība. Viens no komandas pilotiem jau zināms – ziemeļīrs Kriss Mīke (31), kurš ir 2009. gada ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla uzvarētājs, taču uz otrā pilota vietu, kā jau vēstījām, pašreiz pretendē Markuss Gronholms, Kimi Raikonens, Dani Sordo un Marko Martins. Tiek lēsts, ka vistuvāk gan darbam šajā komandā ir Sordo. Atgādināsim, ka nākamsezon ''Mini'' piedalīsies tikai dažos posmos, bet 2012., kā arī 2013. gadā komanda plāno aizvadīt pilnu sezonu.

Pagājušajā nedēļā Sardīnijā komanda aizvadīja vairāku dienu testus, piedaloties Mīkem un Sordo. Pēc diezgan veiksmīgajiem izmēģinājuma braucieniem, pirms tam komandai testus aizvadot Portugālē un Spānijā, Mīke lūdzis visus komandas pārstāvjus būt pacietīgiem:

''Pirmajos divos testos Portugālē un Spānijā centāmies nobraukt pēc iespējas vairāk kilometru un saprast, kā vispār auto jūtas uz ceļa. Tie ceļi nebija īpaši izvēlēti. Taču šoreiz pirmo reizi braucām pa rallija ceļiem, un testi izdevās tiešām ļoti labi. Daudz darba paveicām ar amortizatoriem, un mašīna kļuva aizvien ātrāka un ātrāka. Tas ir fantastiski! Man nekad nav paticis kļūt pārāk optimistiskam, jo tu nezini, cik tālu ir tikuši citi. Protams, nezinām, cik tālu pašreiz esam tikuši salīdzinājumā ar ''Citroen'' un ''Ford'', taču esmu priecīgs par to, ko jau esam sasnieguši. Svarīgi ir nemēģināt skriet notikumiem pa priekšu, jo visam ir nepieciešams laiks.''

Mīkes teiktajam piebalsoja arī ''Prodrive'' tehniskais direktors Deivids Lepvorts: ''Pašreiz mums ir nepieciešama pacietība. Visi komandā automātiski ir koncentrējušies pirmajai uzvarai un čempiontitula izcīnīšanai 2012. gadā – protams, to mēs visi vēlamies. Taču šāds nav triju gadu plāns, jo 2011. gadā mēs vēlamies uzsākt savu ceļu, 2012. gadā - turpināt izpēti, un 2013. - cīnīties par titulu. Bet visi jau noteikti zina, kā tas ir, kad tiek dots starts – mērķis ir viens...''

Izmantotie resursi:
www.autosport.com
www.maxrally.com


, 2010-12-05 12:59, pirms 13 gadiem
nu ko lai veicas , vismaz kkas savaadaks a taa visu laiku ford un citroen.
gaidam sezonas saakumu
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.