Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jaunizveidotais elektrisko mašīnu bezceļu seriāls sākas ar Kristofersona un Teilores uzvaru

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jaunizveidotais elektrisko mašīnu bezceļu seriāls sākas ar Kristofersona un Teilores uzvaru
Niko Rosbergs, Mollija Teilore un Johans Kristofersons

Svētdien Saūda Arābijā noslēdzās jaunizveidotā elektrisko mašīnu bezceļu sacīkšu seriāla ''Extreme E'' pirmais posms, kurā uzvaru svinēja Niko Rosberga komandas braucēji Johans Kristofersons un Mollija Teilore.

Uz starta izgāja deviņas zvaigžņotas komandas, kur katrā no tām bija jāstartē vienai sievietei. Katra komanda startēja ar vienādām 400 KW (550 ZS) jaudīgām ''Odyssey 21'' elektriskām sacīkšu automašīnām, kas 100 km/h spēja sasniegt 4,5 sekundēs.

Par kvalifikācijas uzvarētājiem (pēc diviem braucieniem) kļuva deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs un Dakaras rallijreida dalībniece Kristina Gutjeresa. 41 sekundi viņiem zaudēja pieredzējušais Karloss Sainss un pieredzējusī Katalonijas motosportiste Laja Sansa, bet trešais palika trīskārtējais pasaules rallijkrosa čempions Johans Kristofersons un Mollija Teilore.

Jāpiebilst, ka diemžēl vairākas ekipāžas par braucēju maiņas koridorī pārsniegtu atļauto ātrumu saņēma bargus sodus. Tāpat jāatzīmē, ka divas komandas piedzīvoja pamatīgas avārijas. Vispirms avarēja Stefans Sarazēns, bet daudz iespaidīgāku un smagāku avāriju piedzīvoja Matiasa Ekstroma komandas braucēja Klaudija Hartgena, kura uzmeta vairākus kūleņus.

Svētdien tika aizvadīta izšķirošā diena. Pusfinālā, kur trīs auto stājās uz vienas līnijas, pēc stara par pirmo pozīciju cīnījās Lēbs un Sainss, taču drīz vien Kristofersons vienā no līkumiem izbrauca nedaudz platāk, kas viņam ļāva nokļūt priekšā saviem konkurentiem. Turpinājumā Lēbs un Sainss putekļos nespēja noķert Johanu, tādējādi pusfinālā triumfēja Kristofersons, aiz sevis atstājot Lēba ekipāžu (+28,91) un Sainsu (+1:06.83). Tas nozīmēja to, ka finālam kvalificējas Kristofersons/Teilore un Lēbs/Gutjeresa.

Pēc tam sekoja otrs pusfināls jeb ''Crazy Race'', kur tikai uzvarētājs varēja kvalificēties finālam. Lielisks starts trīs ekipāžu konkurencē padevās Timijam Hansenam, kurš izvirzījās vadībā. Pēc maiņas trasē devās Ketija Muningsa, kura nosargāja pārsvaru un izcīnīja pirmo vietu, tādējādi iekļūstot finālā.

Finālā uz starta stājās trīs bijušie rallijkrosa braucēji – Kristofersons, Lēbs un Hansens. Labākais starts padevās Kristofersonam, kamēr otrais bija Hansens. Tikmēr Lēba auto jau pašā sākumā pazuda stūres pastiprinātājs, kas franču braucējam neļāva pacīnīties par uzvaru. Arī maiņas aizritēja bez starpgadījumiem, kas beigās finišā pārliecinošu uzvaru ļāva svinēt Kristofersonam/Teilorei. Otrie palika Hansens/ Muningsa, bet trešie – Lēbs/Gutjeresa.

Kopvērtējums pēc pirmā posma:

V.EkipāžaPunkti
1.Molly Taylor/Johan Kristoffersson35
2.Cristina Gutiérrez/Sébastien Loeb30
3.Catie Munnings/Timmy Hansen28
4.Laia Sanz/Carlos Sainz26
5.Christine Giampaoli Zonca/Oliver Bennett20
6.Mikaela Åhlin-Kottulinsky/Jenson Button17
7.Claudia Hürtgen/Mattias Ekström13
8.Sara Price/Kyle Leduc12
9.Jamie Chadwick/Stéphane Sarrazin8