Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grjazins un viņa stūrmanis šogad WRC2 sacīkstēs pārstāvēs Bulgāriju

Juris Grīns
Juris Grīns

Grjazins un viņa stūrmanis šogad WRC2 sacīkstēs pārstāvēs Bulgāriju
Nikolaja Grjazina ekipāža. Foto: Loan Volpelliere photographie

Kļuvis oficiāli zināms, ka Nikolajs Grjazins un viņa stūrmanis Konstantīns Aleksandrovs šosezon pasaules rallija čempionātā startēs zem Bulgārijas karoga.

Līdz šim krievu sportistu ekipāža startēja zem neitrāla karoga, tomēr arī tas sagādāja problēmas piedalīties atsevišķu valstu sacensībās. Iepriekš tika ziņots, ka Aleksandrovs varētu startēt ar Latvijas licenci, tomēr tagad noskaidrojies, ka šogad abi pārstāvēs Bulgāriju.

"Jau pagājušajā gadā Nikolajs Grjazins vērsās pie mums, izsakot vēlmi startēt ar Bulgārijas licenci," stāsta Bulgārijas Automobiļu federācijas (AFB) Rallija komisijas priekšsēdētājs Pamens Ivanovs. "Toreiz Krievijas federācija neļāva to darīt. Pēc FIA tikšanās Baku lieta tika pārrunāta, un viņi deva savu atbalstu. Esam piešķīruši licenci arī viņa stūrmanim Konstantīnam Aleksandrovam, līdz ar to viņi abi pasaules rallija čempionātā startēs ar AFB izsniegtām licencēm."

Tiek ziņots, ka Grjazins šobrīd dzīvo Bulgārijas pilsētā Varnā, kā arī ieguvis Bulgārijas pilsonību. Tāpat viņa izcelsme esot saistīta ar šo zemi, lai gan pats šobrīd 26 gadus vecais autosportists savulaik piedzima Maskavā. Aleksandrovs savukārt ir Latvijas pilsonis.

2024. gada sezonā WRC2 čempionātā Grjazins/Aleksandrovs būs "Citroen Racing" rūpnīcas piloti un startēs tās atbalstītajā "DG Sport" komandā. Pērn ekipāža guva ceturto vietu WRC2 ieskaitē un otro vietu "WRC2 Challenge" vērtējumā, kur arī izcīnīja uzvaras divos posmos.

Izmantotie resursi:
Начало - BG Rally HD